PSV gaat langer door met verdediger Jordan Teze - Omroep Brabant

PSV gaat langer door met verdediger Jordan Teze

27 mei om 20:26 • Aangepast 7 juni om 15:37
nl
PSV heeft het contract van Jordan Teze opengebroken en met een jaar verlengd. De 22-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2025 verbonden aan de Eindhovenaren.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Teze doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in augustus 2018, in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, zijn debuut in de Eredivisie. "Ik teken vandaag voor de vierde keer een contract bij PSV. Ik voel mezelf heel erg verbonden met deze club", aldus Teze, die aan zijn zestiende seizoen bij de club begint.

Onder leiding van trainer Roger Schmidt groeide Teze de voorbije twee seizoenen uit tot vaste waarde in het centrum van de verdediging. Soms voetbalde hij noodgedwongen als rechtsback.

"Zag tot mijn grote blijdschap dat het gelukt is."

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde Teze in maart voor het eerst voor Oranje. De PSV'er kwam vanwege een blessure niet in actie in de oefenduels met Denemarken en Duitsland. Teze werd vrijdag opnieuw geselecteerd, voor de komende vier wedstrijden van het Nederlands elftal in de Nations League.

"Het is eigenlijk niet te bevatten. Ik heb de afgelopen maanden keihard gewerkt om een oproep te verdienen voor Oranje. Ik keek vandaag op mijn telefoon en zag tot mijn grote blijdschap dat het gelukt is. Als klap op de vuurpijl mag ik nu ook nog eens een vernieuwd contract tekenen bij PSV. Een mooiere dag is nauwelijks denkbaar", zei de in Groningen geboren Teze.

LEES OOK: Vincent Janssen na 5 jaar echt terug bij Nederlands elftal

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone