Video

Rookoverlast na brand bij recyclingbedrijf, Ekkersrijt was deels op slot

29 mei 2022 om 13:39 • Aangepast 7 juni 2022 om 16:45
nl
Een deel van bedrijventerrein Ekkersrijt in Son is zondagmiddag uren afgesloten geweest. Dit kwam door een brand bij Remondis Recycling en de rook die als gevolg hiervan vrijkwam. Aan het begin van de middag vatte er een hoeveelheid bouw- en sloopafval vlam. De troep was tegen half zes zondagmiddag geblust. De politie hield het verkeer op een deel van Ekkersrijt tot een uur of vier tegen vanwege de mogelijke verspreiding van giftige stoffen.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De brand is bestreden door twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Het vuur veroorzaakte flinke rookoverlast. Ook hing er tot het begin van de avond nog op een deel van het bedrijventerrein een brandlucht.

'Broei of brandbaar spul in stapel'
Volgens een woordvoerder van Remondis zijn er geen giftige stoffen verspreid. Hij laat verder weten dat de politie de oorzaak van de brand onderzoekt. "Het kan ontstaan zijn door broei, maar mogelijk heeft het ook te maken gehad met brandbaar spul in de stapel", zo voegt de zegsman van het recyclingsbedrijf eraan toe.

De brand was rond kwart voor een 's middags onder controle. "Maar het zal langere tijd duren voordat alles helemaal geblust is", liet een brandweerwoordvoerder toen al weten.

Metingen verricht
Later op de middag werd gemeld dat het afval rond half zes zal zijn geblust. "Dit doen we door de stapel uit elkaar te halen met behulp van graafmachines en dan de brandende resten af te blussen. We monitoren de rook in de omgeving", zo twitterde de brandweer. Er zijn metingen verricht bij een visvijver in de buurt, het bedrijventerrein zelf en de woonwijk aan de overkant van de snelweg A50.

De gebluste stapel is afgevoerd naar de Afvalenergiecentrale in Nijmegen.

Remondis Recycling heeft enkele jaren geleden de verwerking van afval in Son overgenomen van Baetsen.

LEES OOK: Branden bij recyclingbedrijven zijn vaak lastig te bestrijden

Overleg over de aanpak van de brand in Son (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Overleg over de aanpak van de brand in Son (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Vanwege de brand werden naast de brandweer ook de politie en een ambulance opgeroepen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Vanwege de brand werden naast de brandweer ook de politie en een ambulance opgeroepen (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!