112-nieuws: doorrijder na ongeval opgepakt . vier aangiftes na grafschennis - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: doorrijder na ongeval opgepakt . vier aangiftes na grafschennis

30 mei om 14:03 • Aangepast 31 mei om 10:45
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

20.08

Wielrenner gewond na ongeluk, doorrijder opgespoord

Een automobilist is dinsdagavond opgepakt nadat hij in Oostelbeers een wielrenner had geschept en na het ongeval doorreed. Het ongeval gebeurde rond kwart voor acht op de Neereindseweg. Na een oproep van de politie via Burgernet werd de auto in Middelbeers gevonden en de vermoedelijke chauffeur in zijn woning aangehouden. Het slachtoffer moest met de ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.02

Vier aangiftes na grafschennis in Tilburg

De grafschennis, onlangs op het rooms-katholieke kerkhof Broekhoven in Tilburg, heeft tot vier aangiftes geleid van diefstal en vernieling. Onderzoek door de politie heeft nog geen resultaat opgeleverd. Wel zijn enkele tips binnengekomen. Pastoor Robert van Aken laat desgevraagd weten dat de verzekeraar bereid is de kosten te vergoeden. Van de begraafplaats aan de Professor Lorentzstraat in Tilburg zijn onder meer bronzen beelden gestolen.

17.04

Twee leden van motorclub opgepakt voor uitgaansgeweld

Een 29-jarige man uit Bergen op Zoom en een 40-jarige man uit Capelle aan den IJssel zijn maandagochtend van hun bed gelicht door de politie. Het duo behoort tot een motorclub (OMG) en wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in het centrum van Etten-Leur. Dat gebeurde op 23 april maar het kostte de politie enige tijd om uit te zoeken welke leden van de motorclub zich hadden misdragen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

16.32

Fietser zwaargewond na aanrijding met auto

Een fietser is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een auto in Uden. Het ongeluk vond plaats in de Hoogstraat even na half vier. Een team van de traumahelikopter verleende assistentie.

15.36

Doorrijder gezocht die in Uden fietsster omver reed

Een fietsster is in zaterdagmiddag rond 13.20 uur in het centrum van Uden aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde in de Odiliastraat. De chauffeur ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor in de richting van het oude politiebureau. Het slachtoffer werd door omstanders onder haar fiets vandaan gehaald. Haar verwondingen vielen mee.

De chauffeur reed vermoedelijk in een grijze Peugeot 407 of soortgelijk model. De auto had buitenlandse kentekenplaten. De politie maakt de aanrijding deze maandag bekend via social mediakanaal Instagram en roept getuigen op om zich te melden.

14.00

René Horvers (63) uit Tilburg vermist

René Horvers (63) uit Tilburg wordt sinds donderdag vermist. Hij had toen volgens een politiewoordvoerder op zijn werk moeten komen, maar daar verscheen hij niet. Zijn werkgever sloeg alarm. Mogelijk is René vertrokken in zijn auto, een blauwe Daewoo Matiz met het kenteken 08-LT-LX.

De vermiste René Horvers (foto: politie.nl).
De vermiste René Horvers (foto: politie.nl).
12.10

Vliegtuig met warmgelopen remmen op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport moest de brandweer van de luchthaven vanochtend rond twaalf uur in actie komen voor een vliegtuig met warmgelopen remmen. Dat laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Wachten op privacy instellingen...

De eigen brandweer van de luchthaven had de situatie snel onder controle. De remmen werden gekoeld. Het vliegtuig, een toestel van Ryanair, landde in Eindhoven en kwam uit Pisa in Italië. Aan boord zaten 193 passagiers. Zij moesten het toestel verlaten. Dit is volgens een woordvoerder van de luchthaven goed verlopen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
12.00

Auto te water in Ommel

Een automobilist is vanochtend iets voor elf uur met zijn auto in Ommel in de Zuid-Willemsvaart beland. Dit gebeurde na een botsing. De bestuurder van een busje zou de auto te laat hebben gezien waarna het busje en de auto botsten. De auto schoot vervolgens door in het kanaal.

De bestuurder van het busje is volgens een 112-correspondent direct in het water gesprongen om de automobilist uit zijn auto te halen. Dat lukte. De man kwam met de schrik vrij. De bestuurder van het busje werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
11.45

41-jarige vermiste vrouw na ruim een maand gevonden in België

De 41-jarige vrouw die sinds 21 april werd vermist vanuit Breda is terecht. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze zondag is gevonden in België. De vrouw naar wie begin mei onder meer op de Galderse Meren en in de omgeving van het Mastbos intensief werd gezocht, is fysiek gezien in orde, zo laat de politie weten.

In Nederland zal ze nu de benodigde zorg krijgen. Meer informatie over waar de vrouw precies is gevonden en waar ze sinds 21 april is geweest, geeft de politie vanwege privacyredenen niet.

10.25

UPDATE: flesje met vloeistof gevonden na brand in Cuijk

Na de brand die vanochtend vroeg werd ontdekt bij een appartementencomplex aan de Robijnlaan in Cuijk is bij het complex een flesje met een nog onbekende vloeistof gevonden. Volgens een 112-correspondent zou het mogelijk gaan om een molotovcocktail, maar volgens een politiewoordvoerster is dit maar de vraag. "Hier wordt deze maandag verder onderzoek naar gedaan."

Vanwege de brand in het appartementencomplex in Cuijk werd de brandweer gewaarschuwd (foto: SK-Media).
Vanwege de brand in het appartementencomplex in Cuijk werd de brandweer gewaarschuwd (foto: SK-Media).
09.15

Auto belandt in droge sloot naast A4

Een auto is vanochtend in een droge sloot terechtgekomen langs de A4 bij Bergen op Zoom. Het ongeluk gebeurde bij de afrit. De bestuurder van de auto is volgens een 112-correspondent gewond naar het ziekenhuis gebracht. Na het ongeluk was een rijstrook korte tijd afgesloten.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
06.18

Gestolen auto in Waalwijk

In Waalwijk is een gestolen bestelbus teruggevonden. Een buurtbewoner had zondag de politie gebeld, omdat de bus al lange tijd in die buurt geparkeerd stond maar niet van een buurtbewoner was. Agenten kwamen er op basis van het kenteken achter dat de bus gestolen was. De bestelbus is door een berger getakeld.

Wachten op privacy instellingen...
05.21

Brand appartementencomplex in Cuijk

Bij een appartementencomplex aan de Robijnlaan in Cuijk woedde zondagnacht brand. Vanwege de brand werden diverse bewoners van het complex tijdelijk geëvacueerd. De bewoonster van het appartement waar het vuur woedde, is nagekeken door ambulancemedewerkers. Volgens een 112-correspondent zou er een molotovcocktail zijn gevonden. De politie is een onderzoek gestart.

Wachten op privacy instellingen...
Bij de brand in Cuijk kwam aardig wat rook vrij (foto: SK-Media).
Bij de brand in Cuijk kwam aardig wat rook vrij (foto: SK-Media).
23.34

Rijbewijs automobilist blijkt verlopen

Een automobilist kreeg zondagavond de politie thuis op bezoek na een melding dat deze zwalkend over de Structuurweg in Schijndel had gereden. Iemand die de bestuurder had zien rijden had het kenteken van de auto doorgegeven. Agenten hebben de automobilist een alcoholtest laten doen, maar die bleek negatief. Wel bleek het rijbewijs van de automobilist verlopen.

22.55

Eigen schuld, dikke bult

Drie jongens van 13 tot 16 jaar oud hebben het geweten dat ze in Schijndel een vuilniszak zondag hadden kapotgetrokken en de inhoud op straat hadden gegooid. Iemand zag dit en meldde de politie dat dit toch niet moet kunnen. De politie dacht er hetzelfde over. Een agent ging meteen kijken en zag de drie jongens in het Jansenpark. Ze moesten de rommel zelf opruimen, zo meldde de plaatselijke wijkagent Ger Roumen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone