Het Spookslot in het klein: Sanne kan Eftelingattractie niet missen

30 mei 2022 om 20:00 • Aangepast 7 juni 2022 om 17:45
nl
Het Spookslot gaat dicht en dat zat bij Sanne Bakermans uit Diessen niet helemaal lekker. Ze kon de attractie echt niet missen en bouwde daarom het sprookjeskasteel na in het klein. "Als een eerbetoon aan mijn lievelingsattractie."
Profielfoto van Julia Kanters
Geschreven door
Julia Kanters

Sanne Bakermans wilde als eerbetoon eerst een tekening maken, maar later koos ze toch voor een miniatuur te maken van haar favoriete griezelhuis. En dat is gelukt: "Na veel YouTubefilmpjes, geduld en een paar tegenslagen", zegt de Efteling-fan lachend.

Het kasteel en de vloerstenen zijn gemaakt van snijschuim. De boomstammen zijn gemaakt van tuindraad en klei. Alles is nagebouwd op een schaal van 1 op 87.

"Het was heel ontspannend en echt leuk om te doen."

Na drie maanden tijd stond daar het slot voor haar neus. De 32-jarige fan is dan ook zeker tevreden over haar mini-attractie. "Het was heel ontspannend en echt leuk om te doen." Sanne is zelf al wel thuis in de creatieve wereld. Ze is dan ook online actief onder de artiestennaam Brenna Ivy Art.

Sanne is al bijna heel haar leven fan van de Efteling. "Zolang als ik me kan herinneren, kom ik daar al", zegt ze. Ze was drie toen ze daar voor het eerst was, samen met haar moeder. "Het voelt daar elke keer echt als thuiskomen. Zo'n magische plek, ik word daar gewoon altijd blij van."

"Als kind las ik al veel griezelboeken."

Met haar lievelingsattractie: het Spookslot. "Als kind las ik al veel griezelboeken. Het Spookslot was voor mij echt een andere wereld binnenstappen."

Het viel dan ook bij Sanne rauw op haar dak toen ze hoorde dat deze attractie dichtgaat. "Het was echt even slikken. Ik ben er drie weken na de aankondiging naartoe gegaan om afscheid te nemen. Lang zat ik daar tegen een muur van het slot, ook voor afsluiting voor mezelf." De maquette voelt voor Sanne dan ook echt als een herinnering aan deze favoriete plek.

De miniversie van het Spookslot staat nu achter slot en grendel bij haar thuis in de vitrine. Het bouwen viel uiteindelijk zo in de smaak dat ze al plannen heeft voor een nieuwe miniatuur: het kasteel van Doorn Roosje.

LEES OOK: Spookslot verdwijnt, Danse Macabre niet: Efteling komt met griezelgebouw

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!