Video

Man die 66-jarige Tilburger doodreed meldt zich bij politie

31 mei 2022 om 08:56 • Aangepast 8 juni 2022 om 14:45
nl
De bestuurder die maandagavond een voetganger in Tilburg doodreed en daarna door is gereden, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 22-jarige man uit Rotterdam. Vlak na de aanrijding hield de politie al twee mannen (17 en 22) aan. Het slachtoffer is een 66-jarige Tilburger, die zijn hond aan het uitlaten was.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde maandagavond op de Besterdring in Tilburg. Het slachtoffer liep met zijn hond over straat, toen hij werd aanreden door een auto. Volgens getuigen reed de auto op de verkeerde weghelft en is het slachtoffers enkele tientallen meters meegesleurd. Het slachtoffer overleed volgens de politie vrijwel direct aan zijn verwondingen.

De hond bleef ongedeerd en is door familie van de man opgevangen.

Mannen vluchten broodjeszaak in
De auto ging er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor. De bestuurder zette de wagen stil op de Bisschop Sonniusstraat. Daar vonden agenten de auto uiteindelijk ook terug. De drie mannen die in de auto zaten, waren gevlucht richting een broodjeszaak aan de Veldhovenring.

In die broodjeszaak hield de politie twee Tilburgers aan, zij zaten vermoedelijk in de auto tijdens de aanrijding. Het gaat om twee mannen van 17 en 22 jaar oud. Een paar uur later meldde de bestuurder zich op het politiebureau. Alle drie de mannen zitten vast. De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk.

Vierde incident met doorrijder
Het is het vierde incident in korte tijd in Brabant waarbij een auto na het veroorzaken van een ongeluk is doorgereden. De afgelopen dagen deden zich vergelijkbare ongelukken voor in Eindhoven, Uden en Oostelbeers. De automobilist die in Oostelbeers in de fout ging, is aangehouden.

Beelden van na het ongeluk in Tilburg:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!