Sterre werd geraakt door glazen fles na Intents: 'Alles onder het bloed'

1 juni 2022 om 08:00 • Aangepast 8 juni 2022 om 16:09
nl
Voor de 25-jarige Sterre uit Kerkdriel eindigde het Intents Festival van afgelopen weekend in Oisterwijk ook zonder alcohol met een enorme kater. Zij werd zondagavond bij de uitgang geraakt door een glazen fles die het publiek in was gegooid en liep een flinke hoofdwond op die gehecht moest worden. Twee dagen later is de Gelderse er nog verdrietig van. "Hoe kinderachtig en zielig kun je zijn?"
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Een ‘kutstreek’. ‘Wat een idioot!’ en ‘Wat kunnen mensen toch zwaar achterlijk zijn!'. De reacties onder de Facebookoproep van Sterre laten weinig aan de verbeelding over. De foto's al evenmin.

“Ineens voelde ik een pijnscheut en zat alles onder het bloed.”

“We hadden echt een hele gezellig dag gehad," begint Sterre, “maar toen we in de mensenmassa richting de bussen liepen, hoorden we ineens een klap. In eerste instantie voelde ik, heel raar, nog helemaal niks. Toen ineens mensen naar me begonnen te roepen en wijzen, voelde ik een pijnscheut, hoorde ik een piep in mijn hoofd en zat alles onder het bloed.”

“Gelukkig stond er bewaking langs het pad. Die hebben me water gegeven en de EHBO gebeld. Ik moest vervolgens, de wond aandrukkend, het hele terrein weer over richting de behandeltafel. Daar ben ik met vier spuiten verdoofd en de wond van vier centimeter gehecht. Best heftig allemaal.”

Lachende jongens
“Aangezien je jezelf lekker ‘veilig’ tussen het publiek hebt gehouden, vraag ik aan iedereen die op zondag 29 mei rond 23:15/23:30 uur vanaf deze uitgang het terrein af liep, mij een berichtje te sturen wanneer je wat hebt gezien of toevallig wat hebt gefilmd", schreef Sterre maandag in de hoop om achter de identiteit van de dader te komen.

“Eén meisje dat op dat moment achter me liep, vertelde dat ze een groep jongens lachend en snel zag weglopen. Maar het ging allemaal zo snel... We hopen dat we via Intents de camerabeelden terug kunnen kijken.”

“Hoe kinderachtig en zielig kun je zijn?”

Het gaat naar omstandigheden redelijk met de 25-jarige Kerkdrielse. “Ik heb wel barstende hoofdpijn en lig al twee dagen op bed. De huisarts gaat niet uit van een hersenschudding, maar adviseert me wel een week rustig aan te doen.”

“Verder overheerst vooral het ongeloof. Vooral omdat dat meisje zei dat ze jongens lachend hoorde weglopen. Hoe kinderachtig en zielig kun je dan zijn? Dat je lacht als je ziet dat ik pijn lijd en het bloed uit mijn hoofd loopt. Daar snap ik helemaal niks van. Dat zou ik de gooier van die fles willen vragen. Maar goed: ik verwacht niet dat hij stoer genoeg is om contact op te nemen. Ik hoop dat 'ie voortaan wél nadenkt voordat hij wat doet of gooit.”

De politie laat desgevraagd weten dat binnenkort de aangifte zal worden opgemaakt. Ondertussen probeert ze beelden veilig te stellen waarop mogelijk iets te zien is van het incident.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!