Droomtransfer voor Valentino Vermeulen: naar onder 23 van Dortmund

1 juni 2022 om 17:08 • Aangepast 2 juni 2022 om 16:23
nl
Valentino Vermeulen van FC Eindhoven heeft een droomtransfer te pakken: De rechterflankspeler verlaat het Jan Louwers Stadion voor Borussia Dortmund. In Duitsland sluit hij aan bij het onder 23 team: “Deze transfer is dik verdiend en is ook meteen een groot compliment naar onze jeugdopleiding. Een schoolvoorbeeld van bouwen met talent!”, vertelt technisch manager Mark Scheepers.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

De 20-jarige Eindhovenaar maakte dit seizoen furore in het succeselftal van FC Eindhoven. Van oorsprong is hij rechtsback, maar dit seizoen voetbalde hij wat vaker als rechtervleugelmiddenvelder. Vermeulen maakte grote indruk met 4 doelpunten en 8 assists. In totaal speelde hij 74 wedstrijden in het blauw-wit.

"Na zo’n exceptioneel goed seizoen weet je dat er interesse van andere clubs komt."

Mark Scheepers deed er alles aan om Vermeulen te behouden, maar is uiteindelijk ontzettend trots op deze transfer: “Na zo’n uitzonderlijk goed seizoen weet je dat er interesse van andere clubs komt. Dat een club als Borussia Dortmund nu de volgende stap is voor Valentino maakt de club ook ontzettend trots.”

Vermeulen stapte in 2017 over van Willem II naar FC Eindhoven. Op 18-jarige leeftijd debuteerde hij voor de hoofdmacht tegen NEC (1-2 overwinning) en sindsdien groeide hij uit tot een vaste waarde in het Eindhovense elftal.

Door het vertrek van Vermeulen raakt FC Eindhoven opnieuw een belangrijke speler kwijt. Eerder namen Charles Brym (Sparta), Jort van der Sande (NAC) en Joey Sleegers (nog niet bekend) afscheid van de club.

LEES OOK: FC Eindhoven ziet hele aanval vertrekken en haalt eerste vervanger bij NAC

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!