Liveblog

112-nieuws: fietsster ernstig gewond • ongeluk met vier auto's op A2

2 juni 2022 om 13:45 • Aangepast 3 juni 2022 om 08:57
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.20

Kleine brand in flat in Eindhoven

De brandweer in Eindhoven is donderdagavond uitgerukt voor een brand in een flatgebouw aan het Gerretsonplein. Meerdere brandweerwagens rukten uit. Uiteindelijk bleek het mee te vallen en was het een kleine brand in één van de appartementen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.28

Fietsster ernstig gewond na aanrijding

Een fietsster is donderdagavond door een auto geschept op de kruising Vestingstraat met de afrit van de N267 in Oudheusden. De fietsster raakte ernstig gewond aan haar hoofd.

De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond kwart over zes. Onderzocht wordt wat er precies is gebeurd. De weg was afgesloten tijdens het onderzoek.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
17.47

Grote verkeerscontrole in Helmond

De politie heeft donderdag een grote verkeerscontrole gehouden in Helmond. Bijna zestig automobilisten werden op de bon geslingerd. De meesten van hen omdat ze te hard reden of bezig waren met de telefoon tijdens het rijden. Eén chauffeur reed terwijl hij onder invloed was van drugs.

Wachten op privacy instellingen...
17.33

Ongeluk met vier auto's op A2

Door een ongeluk met vier auto's op de A2 bij Eindhoven is de linkerrijstrook richting Maastricht dicht. Het ongeluk is gebeurd tussen Ekkersweijer en knooppunt De Hogt.

Wachten op privacy instellingen...
15.56

Aansluiten op de A58

Mensen die over de A58 rijden, moeten rekening houden met vertraging. Door een pechgeval is er een rijstrook dicht.

Wachten op privacy instellingen...
15.32

Veel politie op station Den Bosch vanwege aanhouding

Er is veel politie op de been op station Den Bosch vanwege een aanhouding. Dat meldt de politie in een bericht op Twitter. "We hebben iemand aangehouden in verband met een lopend onderzoek", schrijft de politie.

13.41

Afrit Rucphen dicht vanwege kapotte auto

De afrit Rucphen van de A58 van Bergen op Zoom richting Breda was donderdagmiddag enige tijd afgesloten. Daar stond een kapotte auto. Vanwege de afgesloten afrit ontstond halftwee een file van vijf kilometer vanaf Roosendaal, goed voor een klein kwartier vertraging. Rond kwart over twee waren de problemen verleden tijd. Tot die tijd kreeg het verkeer richting Rucphen het advies te keren bij de afrit Sint Willebrord (20).

11.44

Automobilist crasht in Helmond

Een auto is donderdagochtend rond kwart voor elf van de Kasteel-Traverse in Helmond geschoten en kwam via een trap beneden terecht. Daar reed de bestuurder door de bosjes, ramde die een lantaarnpaal en kwam de auto honderd meter verderop tot stilstand. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

De auto schoot van de Kasteel-Traverse en van een trap en kwam honderd meter verderop tot stilstand (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto schoot van de Kasteel-Traverse en van een trap en kwam honderd meter verderop tot stilstand (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto raakte bij de crash in Helmond zwaar beschadigd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto raakte bij de crash in Helmond zwaar beschadigd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
10.35

Vrachtwagen kantelt bij Moerdijk

Een vrachtwagen is donderdagochtend gekanteld op de Zuidelijke Randweg bij Moerdijk. Dit gebeurde rond kwart voor tien. Volgens een 112-correspondent is de bestuurder van de vrachtwagen ongedeerd. Hoe de vrachtwagen kon kantelen, wordt onderzocht.

09.36

Teckel gered uit water in Breda

De brandweer heeft donderdagochtend een teckel uit het water gered langs de Langedijk bij Breda. Het dier was losgeschoten van de riem en achter een eend aangegaan. De hond kon vervolgens niet meer zelf uit het water komen. Een man trok zijn schoenen uit en ging het water in om te helpen, maar hij kreeg het dier niet te pakken. De brandweer lukte dit wel.

De brandweer haalde de teckel uit het water (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer haalde de teckel uit het water (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
09.25

Aanhouding voor inbraken in vakantiehuisjes

Een 48-jarige man uit Nuenen en een 30-jarige man uit Mierlo zijn maandagochtend aangehouden op verdenking van meerdere inbraken in vakantiehuisjes in Valkenburg. De politie kwam het tweetal op het spoor nadat in Maastricht een gestolen auto werd gevonden. Die auto was buitgemaakt bij een inbraak in een van die vakantiehuisjes. De Nuenenaar wordt voorgeleid. De 30-jarige man uit Mierlo is weer in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte.

09.00

Vijftien bestuurders bekeurd tijdens controle in Breda

Vijftien mensen zijn woensdag bekeurd tijdens een integrale verkeerscontrole in de wijk Hoge Vucht in Breda. Onder meer drie keer vanwege het rijden zonder rijbewijs, twee keer vanwege het rijden met gladde banden en twee keer vanwege het rijden ondanks een verlopen APK. Twee automobilisten werden betrapt terwijl ze aan het bellen terwijl ze aan het verkeer deelnamen. Een voertuig werd meegenomen omdat de bestuurder niet de juiste papieren van de verhuurder kon tonen en hier onrechtmatig in reed.

Wachten op privacy instellingen...
08.00

Meerdere ongelukken op snelwegen A67, A16, A2, A50 en A58

A67:
Rond halfnegen vond op de A67 van Venlo richting Eindhoven een ongeluk plaats. Daar botste bij verzorgingsplaats Groote Bleek een automobilist op de auto voor hem. Een van de auto's eindigde tegen de vangrail. Het ongeluk leidde tot twaalf kilometer file vanaf Asten, goed voor een uur vertraging. Rond negen uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Op de A67 bij vond Maarheeze een kopstaartbotsing plaats (foto: WdG/SQ Vision).
Op de A67 bij vond Maarheeze een kopstaartbotsing plaats (foto: WdG/SQ Vision).

A16:
Op de A16 van Breda richting Rotterdam waren donderdagochtend bij knooppunt Klaverpolder tijdelijk twee rijstroken minder beschikbaar na een ongeluk. Er moesten bergingswerkzaamheden plaatsvinden en de weg moest schoongemaakt worden. Rond halfnegen werd de weg weer vrijgegeven.

A2:
Een automobilist botste donderdagochtend op de A2 bij Batadorp tegen de vangrail. Dit gebeurde op de weg van het zuiden richting Eindhoven. De bestuurder zat bekneld in de auto en is door hulpverleners bevrijd. Vanwege het ongeluk werden twee rijstroken afgesloten. Verkeer richting Amsterdam kreeg het advies om te rijden via Nijmegen en de A73, A50 en A15 te nemen. Rond kwart voor negen werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...

A50:
Op de A50 van Oss richting Eindhoven botsten donderdagochtend rond kwart voor acht twee vrachtwagens op elkaar ter hoogte van Ekkersweijer. De schade was groot, maar er raakte niemand gewond. Na dit ongeluk werd de linkerrijstrook afgesloten. De afsluiting van die rijstrook leidde op het hoogtepunt tot een file van zestien kilometer, goed voor drie kwartier vertraging. Rond kwart voor tien was de file hier vrijwel verdwenen.

Na de botsing van de twee vrachtwagens op de A50 bij Son werd de linkerrijstrook afgesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Na de botsing van de twee vrachtwagens op de A50 bij Son werd de linkerrijstrook afgesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk op de A50 bij Son gebeurde rond kwart voor acht donderdagochtend (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk op de A50 bij Son gebeurde rond kwart voor acht donderdagochtend (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

A58:
Naast de diverse ongelukken was het donderdagochtend ook erg druk op de A58 van Breda richting Eindhoven. Daar stond rond negen uur zeventien kilometer file tussen de knooppunten De Baars en Batadorp. De ANWB waarschuwde voor een vertraging van een uur. Pas rond kwart voor tien nam deze file aanzienlijk af.

LEES OOK: Verkeerschaos rond Eindhoven na meerdere ongelukken op snelwegen

06.45

Grote vertraging op de E19 richting Antwerpen, omrijden vanuit Breda

Het verkeer op de E19 in de richting van Antwerpen kreeg donderdagochtend het advies om bij Breda om te rijden. De ANWB waarschuwde voor een grote vertraging na een ongeluk op de E19 in België. Vanuit Breda konden weggebruikers beter omrijden via Bergen op Zoom (A15, A29, A4, A12 (B)).

Wachten op privacy instellingen...
06.20

Vijf aanhoudingen in 'stash-locatie' in Breda

Een ondermijningsploeg van de politie heeft woensdag in het stadsdeel Haagse Beemden in Breda een inval gedaan. Het ging daarbij om een zogeheten stash-locatie. Dat is een plek waar een voorraad drugs wordt verpakt en bewaard om te verhandelen. In het pand zijn vijf mannen tussen de 17 en 63 jaar aangehouden. Het vijftal zit nog vast voor het overtreden van de Opiumwet. De verdachten moeten nog worden verhoord. Agenten vonden zo'n tweehonderd gripzakjes met hasj.

Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
06.15

Auto door brand verwoest in Heusden, politie zoekt getuigen

Op de Tramhaven in Heusden is donderdagochtend vroeg een auto door brand verwoest. De melding van de brand kwam rond kwart over zes binnen. Toen de brandweer bij de plek van de autobrand aankwam was het vuur al uit. De volledig uitgebrande auto was ook al bijna afgekoeld. In de directe omgeving heeft waarschijnlijk niemand iets van de brand gemerkt. De politie is op zoek naar getuigen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
18.30

Ongeluk met gewonde in Deurne

Op de kruising van de Voltstraat met de Liesselseweg in Deurne zijn woensdag twee automobilisten op elkaar geklapt. Beide voertuigen tolden meters weg. De bestuurster van de ene auto moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De man die de andere auto bestuurde, kwam met de schrik vrij. De kruising was tijdelijk afgesloten.

17.40

Fietser zwaargewond na aanrijding

Bij een ongeluk op de kruising van de N69 met de A67 in Veldhoven is woensdag een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding. De man is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De oprit van de A67 werd tijdelijk afgesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!