Video

Dode bij explosie in Fries drugslab is man (53) uit Eindhoven

2 juni 2022 om 09:05 • Aangepast 3 juni 2022 om 09:02
nl
Bij een explosie in een drugslab in Friesland is dinsdag een 53-jarige man uit Eindhoven omgekomen. Dat bevestigt de politie donderdag. Eerder maakte de politie bekend dat bij de ontploffing een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond is geraakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Hulpdiensten kregen dinsdagavond de melding dat er een brand was aan de Polderweg nabij het Friese dorp Haule. Eenmaal daar bleek al snel dat er geen sprake was van een brand, maar er was een ontploffing geweest in een drugslab.

Explosie
Daar kwam veel rook bij vrij. Door die ontploffing is de Eindhovenaar om het leven gekomen en is een stadgenoot zwaargewond geraakt.

In het pand stonden meerdere ketels die werden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Toen de hulpdiensten bij aankomst zagen dat het om een drugslab ging, werd de locatie direct een plaats delict.

Het drugslab zat in een pand achter een huis aan de Polderweg. "De bewoners zijn op een andere plek ondergebracht", meldt de politie. Volgens Omroep Friesland is het nog niet duidelijk wat hun relatie was met de slachtoffers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!