Laura loopt in trouwjurk de berg op en hoopt dat overleden moeder toekijkt - Omroep Brabant

Laura loopt in trouwjurk de berg op en hoopt dat overleden moeder toekijkt

2 juni om 15:19 • Aangepast 3 juni om 08:48
nl
Tussen alle fietsers en wandelaars bij Alpe d'HuZes duikt bij bocht zeven donderdagmiddag plotseling een vrouw in een lange, warme bruidsjurk op. Het is Laura van Raaij uit Sint-Oedenrode, die voor de gelegenheid wel haar bergschoenen heeft aangetrokken. Ze draagt de jurk helemaal naar de top, in de hoop dat haar overleden moeder er vanuit de hemel een glimp van opvangt. "Want dichter bij de hemel kom je niet."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het verhaal van Laura begint in maart 2019. Ze wordt door haar partner ten huwelijk gevraagd en is dolgelukkig. Maar als ze het aan haar moeder vertelt, reageert die niet heel enthousiast. "Alsof ze al wist dat ze het niet ging meemaken", herinnert Laura zich.

Een maand na het aanzoek, in april, gaat het plotseling slecht met de moeder van Laura. Ze ligt met veel pijn in bed en krijgt morfine. Niet veel later overlijdt ze aan een hersentumor. De bruiloft van Laura heeft ze nooit mee mogen maken.

"Dichter bij de hemel kom je niet."

En dat brengt ons bij deze donderdag, als Laura tijdens het evenement in haar trouwjurk, compleet met sluier en bergschoenen, de berg oploopt. Ze barst in tranen uit wanneer ze uitlegt waarom ze dit doet. Ze wil dat haar moeder toch haar trouwjurk kan zien.

Als ze op de top van de berg staan, is Laura ervan overtuigd dat dit ook lukt. "Want dichter bij de hemel kom je niet", verwijst ze naar het lied van Maarten Peters en Margriet Eshuijs. Laura hoorde dat lied voor het eerst bij Alpe d'HuZes 2019. "Dat nummer is zo goed. Toen ik het hoorde dacht ik: dit moet zo zijn. Het is zo mooi."

"Het is alsof je omhoog wordt gedragen."

Onderweg voelt Laura de aanwezigheid van haar moeder dan ook om zich heen. "We hebben een aantal vlinders gezien, dus ik weet dat ze er is."

De 7-jarige dochter van Laura loopt ook mee omhoog. En ondanks de emotionele aanleiding, genieten ze samen van het evenement. "De mensen langs de kant die je aanmoedigen, dat is echt bijzonder. Het is alsof je omhoog wordt gedragen."

LEES OOK: Corina wandelt naar top van dé berg: 'Wat een geluk dat ik dit mag doen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone