Video

Wateroverlast in diverse gemeenten na urenlange regenbuien

5 juni 2022 om 11:41 • Aangepast 7 juni 2022 om 11:24
nl
Grote regen- en onweersbuien zorgden zondag op diverse plekken in Brabant voor veel overlast. Onder meer in Eindhoven, Valkenswaard en Veldhoven werd wateroverlast gemeld.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Sven de Laet & Jesse van Kalmthout

De politie raadde zelfs aan om Veldhoven te mijden, zo wordt gemeld op Twitter. "De overlast kan nog langere tijd duren. Door de overvloed aan water kunnen putdeksels weggespoeld zijn en andere gevaarlijke situaties ontstaan. Ben hier alert op als u naar buiten gaat."

Wachten op privacy instellingen...

De buien kwamen via België het land binnen en zorgden op meerdere plaatsen voor wateroverlast. Ook voor buitenevenementen betekende dat een flinke streep door de rekening. Zoals bij de carnavalsoptocht in Prinsenbeek, waar een deel van een carnavalswagen op bezoekers viel. Daarbij raakte één vrouw gewond.

LEES OOK: Vrouw gewond nadat deel van carnavalswagen naar beneden valt in Prinsenbeek

Kalme avond
Tegen de avond werd het rustiger in onze provincie. De buien trokken namelijk richting het noorden van Nederland. Toch is het nog niet helemaal gedaan met de regen. Ook maandag worden er nog wat buien voorspeld, al zal de zon dan waarschijnlijk wel een stuk meer te zien zijn.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!