Al is de dief nog zo snel, 'Zoek m'n iPhone' achterhaalt hem wel

5 juni 2022 om 12:58 • Aangepast 7 juni 2022 om 11:10
nl
Vier Algerijnen zijn zaterdagavond opgepakt nadat zij in de binnenstad van Breda verschillende telefoons, bankpassen en horloges buitmaakten. Een van de gedupeerden kwam zijn telefoon weer op het spoor dankzij het programma ‘Zoek mijn iPhone’ en seinde de politie in.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Een 21-jarige Bredanaar liep na een avondje stappen op weg naar huis en werd aan de Catharinastraat in Breda door twee mannen in het Engels en Frans aangesproken. Ze leidden hem af door tegen z’n enkels te tikken. Kort daarna bleek z’n telefoon gestolen.

Centraal station
Gelukkig was hij vlak bij huis, hij startte z’n computer op en opende het zoekprogramma ‘Zoek m’n iPhone’ waarmee je kunt zien waar je telefoon zich bevindt. Hij zag zijn telefoon naar het centraal station bewegen.

Hij belde vervolgens de politie en ging samen met hen naar het station om de mannen te zoeken. Het tweetal werd aangehouden en had één telefoon op zak, deze bleek ook gestolen, net als een bankpas die een van de mannen bij zich droeg.

In de bosjes vlakbij werden zes andere gestolen mobieltjes gevonden.

Broers
Eerder die avond kreeg de politie ook melding van twee mannen die geprobeerd hadden mensen te beroven. Met behulp van cameratoezicht kwamen ze die twee op het spoor. Agenten zijn ze gevolgd en zagen hoe ze gestolen spullen in Stadspark Valkenberg verstopten. Zij zijn eerder die avond aangehouden.

Later is gebleken dat de tweetallen elkaar kennen. Twee van de vier mannen, allen tussen 19 en 24 jaar oud, bleken broers te zijn. De politie gaat er dan ook vanuit dat ze als één groep hebben gehandeld. Het viertal zit vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!