Video

Wateroverlast bij zwembad in Rosmalen: 'Tienduizenden euro's schade'

6 juni 2022 om 17:52 • Aangepast 7 juni 2022 om 16:26
nl
Zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen moet komende week noodgedwongen het binnenbad sluiten, omdat het door de extreme regenval van zaterdag te veel schade heeft opgelopen. De kelder van het zwembad is volgelopen met water, waardoor het technische systeem van het bad niet meer werkt.
Profielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door
Lola Zopfi

Een natte, bedompte kelder waar je op de muur nog een rand ziet van hoe hoog het water gestaan heeft. "Alles hier stond blank", vertelt beheerder Willem-Jan Vrolijk. Hij wijst naar drie grote metalen kasten. "Deze regelkasten zorgen ervoor dat alles in het bad hierboven wordt aangestuurd. Maar die zijn door het water beschadigd geraakt."

En dus kan Willem-Jan voorlopig het binnenbad niet openen voor zwemmers. Wanneer weer wel, dat is nog de vraag. "Eerst maar eens alles hier droog zien te krijgen."

"Alles hier stond blank."

Ondertussen loopt de brandweer op en neer met grote, zware slangen. Die worden achterin de kelder in het water gelegd. Daar is nog een diep gat dat vol staat met water. "Als we geluk hebben, kunnen we alles snel repareren", vertelt de zwembadbeheerder. "Maar we moeten nog inventariseren wat er precies allemaal kapot is."

Via ventilatieroosters is het water bij het bad naar binnen gekomen. Vervolgens is het naar het laagste punt toe gestroomd, de kelder. "Het ging steeds hoger en hoger staan. Het kon nergens heen", legt Willem-Jan uit.

"Ik ben er wel van geschrokken, zeker toen ik zag hoe hoog het water is gekomen."

Nog niet eerder heeft Willem-Jan zo veel wateroverlast gehad. "Ik ben er wel van geschrokken, zeker toen ik zag hoe hoog het water is gekomen." Toch blijft hij positief. "Ik wil nu alleen maar ervoor zorgen dat het bad weer open kan en dat de mensen er weer van kunnen genieten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!