Neergestoken bestuursleden Adriano Huis: 'Ernstig voorval maar eenmalig'

8 juni 2022 om 14:30 • Aangepast 9 juni 2022 om 10:19
nl
De twee bestuursleden van Het Adriano Huis in Bergen op Zoom die vrijdag zijn neergestoken door een bewoner maken het goed. Farid El-Khassim (56) en Jelle Gillissen (34) mochten na een nacht in het ziekenhuis weer naar huis. Er zijn geen vitale organen geraakt en ze zijn in goede gezondheid. Dat laten de bestuurders weten in een persbericht.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Het Adriano Huis in Bergen op Zoom is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Maar Farid en Jelle benadrukken dat de steekpartij een eenmalig incident was.

“Een ernstig voorval”, noemen ze het. Maar ze hopen dat buitenstaanders niet anders gaan kijken naar de bewoners van Het Adriano Huis. "Wij staan nog altijd vol achter onze mensen, bewoners en organisatie.”

De twee bestuurders beschrijven wat er vrijdag is gebeurd. Een bewoner van Het Adriano Huis heeft onverwacht met een 'steekvoorwerp' bestuurder Jelle Gillissen meerdere keren gestoken. Farid schoot hem te hulp en werd ook meerdere keren gestoken. Uiteindelijk konden ze de bewoner overmeesteren.

“We hebben honderden telefoontjes, appjes, kaarten en bloemen gekregen."

Het tweetal werd meteen naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar bleek dat er geen vitale organen geraakt waren. Daarom mochten ze zaterdag alweer naar huis.

De bestuursleden zijn blij dat het allemaal goed is afgelopen: “We hebben honderden telefoontjes, appjes, kaarten en bloemen gekregen om ons sterkte te wensen”, laten ze weten.

Toch zit de schrik er goed in. En niet alleen bij Farid en Jelle zelf. “De bestuurders zijn in gesprek met alle betrokkenen, vanwege de impact die deze vreselijke gebeurtenis op de bewoners en medewerkers, maar zeker ook op de bestuurders en hun gezinnen heeft.”

Om duidelijk te maken dat Het Adriano Huis niet wezenlijk is veranderd, gaat het komende jubileumfeest gewoon door. Op zaterdag 18 juni viert de instelling dat ze drie jaar bestaat.

LEES OOK: Gewonden door steekpartij bij zorginstelling zijn twee bestuursleden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!