Vondst mogelijk vuurwapen op Eindhoven Airport blijkt loos alarm - Omroep Brabant
Video

Vondst mogelijk vuurwapen op Eindhoven Airport blijkt loos alarm

9 juni om 13:50 • Aangepast 10 juni om 13:46
nl
De vondst van het mogelijke vuurwapen op Eindhoven Airport, blijkt loos alarm. Volgens onderzoek van de Koninklijke Marechaussee ging het niet om een echt vuurwapen. De terminal werd eerder op de dag gesloten, nadat het mogelijke vuurwapen werd gevonden bij de securitycheck. In en buiten de luchthaven staan sindsdien rijen van honderden wachtende reizigers.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De Koninklijke Marechaussee deed onderzoek naar de vondst van het mogelijke vuurwapen. Dat is standaardprocedure als er een mogelijk vuurwapen in bagage gevonden wordt. Rond kwart over vier meldt de Koninklijke Marechaussee dat er geen dreiging was. Het ging niet om een echt vuurwapen. Wat er dan wel precies is gevonden, moet nog uit onderzoek blijken.

Rond kwart over drie konden reizigers weer door de securitycheck. De luchthaven laat iets voor zes uur weten dat de terminal ook weer geopend is. Reizigers worden geleidelijk binnen gelaten.

Onduidelijkheid
Veel mensen spreken zich op Twitter en in de hal uit over het gebrek aan informatie over de situatie. Inmiddels is de informatievoorziening door het vliegveld opgestart. Veel reizigers delen beelden op sociale media van de zee aan gestrande passagiers op en rondom Eindhoven Airport.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone