Harley Davidson-dealer op vingers getikt: mag geen activiteiten organiseren - Omroep Brabant

Harley Davidson-dealer op vingers getikt: mag geen activiteiten organiseren

9 juni om 18:14 • Aangepast 10 juni om 10:27
nl
Een Harley Davidson-dealer in de Bossche wijk De Herven mag geen activiteiten meer organiseren. Er kwamen veel lawaaierige en ronkende motoren op af en daar klaagde de buurt over. Een stap in de goede richting vindt Leo Louvet, die last heeft van het lawaai en samen met zijn buurman al jaren tegen de overlast strijdt.
Profielfoto van Megan Hanegraaf
Geschreven door
Megan Hanegraaf

De dealer mag wel motoren verkopen, maar het zou volgens buurtbewoner Leo ook een soort clubhuis voor Harley-rijders zijn. Er zouden verenigingsactiviteiten en toertochten worden gehouden. “Vanaf maart is het bijna elk weekend raak en dan rijden er ruim driehonderd motoren af en aan”, vertelt Leo.

“Ik zou willen dat ik driehonderd mensen per weekend in de zaak heb.”

Volgens Harley Davidson-dealer Frank Driessen is daar niets van waar. “Ik zou willen dat ik driehonderd mensen per weekend in de zaak heb.”

Volgens hem is het bedrijf aan de Hervensebaan ook geen clubhuis. “Elke dealer heeft een eigen vriendenclub. Ze rijden toertochten van dealer naar dealer. Kopen een T-shirtje, drinken een kopje koffie en rijden door naar de volgende. Dat kunnen wij niet verbieden.”

“We vragen motorrijders om te rijden via het industrieterrein.”

Dat de gemeente de activiteiten en toertochten nu wil verbieden, is volgens buurtbewoner Leo een stap in de goede richting. "Dat laat zien dat er onterecht activiteiten plaatsvinden.”

Eerder dit jaar kwam De Bossche Groenen met het idee van een lawaaiflitspaal, maar dat plan haalde het niet in de gemeenteraad. Aan zo’n paal zit een microfoon die registreert als een voertuig te veel lawaai maakt. Een camera fotografeert vervolgens de bestuurder. Na een tijdje valt er dan een bekeuring bij diegene in de bus.

Leo heeft samen met enkele buurtbewoners een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Den Bosch. "Ik denk dat de gemeente de overlast heeft onderschat. Wij vinden dat zo’n dealer daar niet mag zitten."

LEES OOK: Leo wordt gek van ronkende Harley's: 'Er zijn al mensen voor verhuisd'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.