889 kilo cocaïne gevonden in container in Roosendaal

9 juni 2022 om 16:59 • Aangepast 10 juni 2022 om 16:05
nl
Opsporingsdiensten hebben 889 kilo cocaïne gevonden in een container in Roosendaal. in de container zaten zware houten balken. Het opsporingsteam vertrouwde het niet en dat bleek terecht. In die balken zaten namelijk de drugs verstopt.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De vondst werd gedaan door het HARC-team. Dat is een samenwerking van de douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie.

Hotelcontainer
Het opsporingsteam kwam de container halverwege mei op het spoor. Een paar dagen eerder was bij de Rotterdamse haven een zogenoemde hotelcontainer gevonden. Dat is een speciale container waar mensen zich langere tijd in verstoppen, in de hoop dat ze rustig drugs van het terrein af te kunnen smokkelen.

In die hotelcontainer lagen gloednieuwe kettingzagen. Een paar dagen later werd de container in Roosendaal gevonden die eerder in de buurt van de hotelcontainer in Rotterdam stond.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de kettingzagen bedoeld waren om de zware houten balken in deze container door te zagen, om zo de 889 kilo cocaïne te kunnen pakken.

Duizenden kilo's drugs
In totaal onderschepte de douane tussen 11 en 29 mei ruim 3600 kilo cocaïne en 2600 kilo heroïne in de Rotterdamse haven. De vondst in Roosendaal zit hier dus ook bij. De totale waarde van al die onderschepte drugs ligt op ruim 355 miljoen euro. De drugs zijn vernietigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!