Man wordt aangevallen door stier bij slachterij Vion en overlijdt - Omroep Brabant
Video

Man wordt aangevallen door stier bij slachterij Vion en overlijdt

10 juni om 08:05 • Aangepast 17 juni om 13:15
nl
Wachten op privacy instellingen...
Bij slachtbedrijf Vion aan de Enschotsestraat in Tilburg is een man overleden nadat hij werd aangevallen door een stier. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door
Lobke Kapteijns

De eerste melding van het ongeval kwam om half zeven vrijdagochtend. Een ambulance kwam te hulp en ook een traumahelikopter werd tevergeefs opgeroepen. De politie geeft verder geen informatie over het ongeval, het onderzoek ligt in handen van de Arbeidsinspectie.

Een woordvoerder van de Arbeidsinspectie geeft aan dat de medewerker waarschijnlijk is aangevallen tijdens het laden en lossen van de dieren. Ze geeft verder geen informatie omdat het onderzoek nog moet plaatsvinden. Ook over het lot van de stier kan ze geen mededelingen doen.

'We zijn zeer aangeslagen'
Bij de slachterij werd alles vrijdagochtend zoveel mogelijk afgesloten. Vlakbij de loods waar de dieren naar binnen gaan, stonden twee vrachtwagens die met rood-wit lint waren afgezet. Ook de ambulance stond daar vrijdagochtend.

Vion bevestigt het tragische ongeval en meldt dat de Arbeidsinspectie onderzoek doet naar de toedracht. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. "We betreuren het ongeval ten zeerste en zijn aangeslagen. We werken mee aan het onderzoek. Zolang dat loopt, gaan we er verder niet op in", aldus de woordvoerder.

De vrachtwagens bij de slachterij in Tilburg (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
De vrachtwagens bij de slachterij in Tilburg (foto: Toby de Kort - SQ Vision).
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone