Heimwee naar Brabant en goeie muziek: Steef & Stoof maken zondagmiddagradio

10 juni 2022 om 09:48 • Aangepast 17 juni 2022 om 13:15
nl
"Ge kunt de Brabander wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit de Brabander!" Dat is zo'n beetje de rode draad van het fonkelnieuwe radioprogramma Steef & Stoof op Omroep Brabant. Presentatoren Steef Cuijpers en Patrick Stoof zijn rasechte Brabanders maar wonen wel in Amsterdam. En dat doet wat met je...
Profielfoto van Maarten Kortlever
Geschreven door

De heren brengen daarom een ode aan de provincie waar ze opgroeiden. Ze hebben zo af en toe namelijk best een beetje heimwee naar alles wat Brabant zo mooi maakt. Steef: "We brengen twee uurtjes heerlijke slappe klets. Zoals we dat in Brabant doen." Patrick vult hem aan: "Met een flinke hoeveelheid chauvinisme! Maar vooral heel veel goeie muziek.” Steef: “Klopt, muziek waar wij mee opgegroeid zijn!”

Patrick Stoof uit Veghel kennen we als acteur en hij was ooit de mol in Wie is de Mol. Steef Cuijpers uit Eindhoven werkte jarenlang voor allerlei radiozenders is daarnaast ook acteur en comedian. Ze kwamen elkaar tegen op de set van de tv-hit Smeris. Stoof speelde een grote crimineel en Steef zijn meedogenloze handlanger. “En dat allemaal op z’n plat Brabants,” zegt Steef. “Ja,” vult Stoof hem aan, “en dat verbroedert."

Acteurs en nu ook radiomakers Patrick Stoof (rechts) en Steef Cuijpers.
Acteurs en nu ook radiomakers Patrick Stoof (rechts) en Steef Cuijpers.

Steef: "We hebben er ontzettend veel zin in. Het wordt echt heel gezellig.” Steef & Stoof is de komende acht weken te beluisteren op zondag tussen 12.00 en 14.00 uur. Patrick: "We gaan familie en vrienden bellen. Als je iets kwijt wil kun je ons appen en er komen soms gasten langs.” Steef: “En die gasten hebben wel één ding met ons gemeen hebben.” Stoof: “En dat is?” “Dat ze heimwee hebben naar die mooie provincie. Luisteren dus!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone