Tienduizenden euro's schade door drugsdumping, zaak mogelijk opgelost

13 juni 2022 om 14:13 • Aangepast 21 juni 2022 om 12:37
nl
De politie denkt dat ze weet wie verantwoordelijk zijn voor de drugsdumping aan de Heereweg in Ossendrecht. Vorig jaar werden daar vaten met synthetisch drugsafval gedumpt. Er ontstond voor tienduizenden euro's schade aan de natuur. Maandagochtend werd een 32-jarige verdachte uit Breda in zijn woning aangehouden. Hij zit vast en wordt nog gehoord. Eerder werd al een 26-jarige man uit Zevenbergen opgepakt, hij is inmiddels weer vrij.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De gegevens van Bredanaar kwam uit het lopende onderzoek naar voren. "Dus we denken over bewijs te beschikken dat de verdachte die vanmorgen is aangehouden, als tweede (en laatste) verdachte bij de zaak betrokken is", laat de politie weten.

Op maandagavond 13 september reed een wit busje weg vanaf de Heereweg, vlak nadat er meerdere vaten met drugsafval waren gedumpt. Een getuige zag het busje rijden, onthield een deel van het kenteken en belde de politie.

Vlak daarna legde een bewakingscamera van een hotel eenzelfde busje vast op de Dorpsstraat. Deze beelden werden gedeeld in opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, op 16 en 17 mei. Meerdere tips kwamen binnen, waardoor de eerste verdachte, de 26-jarige man uit Zevenbergen, op 25 mei kon worden aangehouden. Nadat hij een verklaring heeft afgelegd, is hij weer vrijgelaten.

Tienduizenden euro's schade
In de berm van de Heereweg werden een 1000-litervat en vier kleinere vaten gedumpt. De honderden liters chemisch afval trokken in de bodem, die moest worden afgegraven en gereinigd.

LEES OOK: Tienduizenden euro's schade na drugsdumping, verdachte opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!