Voetganger niet geschept op de A67, man blijkt onwel geworden

13 juni 2022 om 14:37 • Aangepast 21 juni 2022 om 12:39
nl
Er is zondagnacht geen sprake geweest van een aanrijding tussen een voetganger en een vrachtwagen op de A67 bij Geldrop. Dat laat de politie maandagmiddag weten nadat ze de gewonde voetganger, een man van 76 uit Weert, in het ziekenhuis sprak. Uit het verhaal van de man blijkt volgens de politie dat hij niet is aangereden, maar dat hij is gevallen nadat hij onwel werd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dat gebeurde nadat hij met zijn auto strandde langs de snelweg en vervolgens over de vluchtstrook liep om hulp te zoeken. Tijdens die wandeling werd hij onwel en is hij gevallen, laat de politie weten. Door de val raakte de man gewond aan zijn gezicht en zijn handen.

De politie meldde eerst dat de man zwaar gewond was geraakt doordat hij door een vrachtwagen was aangereden, maar komt daar maandagmiddag op terug. Een getuige had tegen de politie gezegd dat de vrachtwagenchauffeur na de aanrijding doorreed. De politie concludeert nu dat de getuige 'de situatie niet helemaal correct inschatte'.

Verwondingen blijken mee te vallen
De agenten gingen door de getuige en de situatie die ze aantroffen uit van een aanrijding, verklaart de politie nu. Omdat op het moment van zijn val een vrachtwagen passeerde, dacht de getuige dat de man was aangereden. Later in het ziekenhuis hoorde de politie van het slachtoffer zelf wat er was gebeurd.

De verwondingen van de man blijken volgens de politie mee te vallen. De zaak wordt niet meer verder onderzocht.

LEES OOK: Man (76) geschept door vrachtwagen op A67, bestuurder rijdt door

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone