Emotionele Van Gerwen draagt winst in Premier League op aan familie - Omroep Brabant

Emotionele Van Gerwen draagt winst in Premier League op aan familie

14 juni om 00:16 • Aangepast dinsdag om 13:03
nl
Zichtbaar geëmotioneerd stond Michael van Gerwen voor de camera na het winnen van de Premier League. Na een zenuwslopende finale wist hij voor de zesde keer in zijn carrière het toernooi op zijn naam te schrijven. Dat deed de darter uit Vlijmen na een moeilijke periode.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

“Dit doet veel met mij”, zei Van Gerwen met tranen in zijn ogen voor de camera’s van Viaplay. “Iedereen weet wat ik hiervoor heb moeten doen. We hebben zoveel tegenslagen gehad. Telkens moet je jezelf weer bewijzen. Dit geeft dan veel voldoening.”

Na anderhalf jaar wint de Brabander weer een major. De finale tegen Cullen was een spannende wedstrijd. Bij een 10-9 voorsprong mocht Van Gerwen voor de wedstrijd gooien maar leek het mis te gaan. “Dan sta ik ineens als een natte krant te gooien en wordt het 10-10. In die laatste leg gooi ik binnen dertien pijlen uit. Dat is lekker, maar het was echt zenuwslopend.”

"Ik ben niet altijd de gezelligste thuis."

Op de vraag aan wie hij deze overwinning opdraagt, reageert hij snel. “Mijn familie. Ik ben niet altijd de gezelligste thuis. Je wilt titels winnen, dat maakt mij een blij mens. Topsport is niet altijd even makkelijk.”

Nu gaat de darter even uitrusten. Hij wordt dinsdag geopereerd en kan dan een aantal weken niet darten. Er is dan genoeg tijd om te genieten van deze overwinning. Iets wat hij gaat doen. “Ik ben echt ontzettend trots op mijzelf.”

LEES OOK:

Michael van Gerwen wint Premier League na zinderende finale

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone