Michael van Gerwen wint Premier League na zinderende finale - Omroep Brabant

Michael van Gerwen wint Premier League na zinderende finale

13 juni om 22:48 • Aangepast dinsdag om 13:03
nl
Zelden was de finale van de Premier League Darts zo spannend als deze maandagavond. Michael van Gerwen vertolkte de hoofdrol door voor de zesde keer de Premier League te winnen. Dat deed hij na een zinderende finale tegen Joe Cullen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

In de halve finale begon Van Gerwen nog zeer matig. In de allereerste leg van de wedstrijd gooide hij een gemiddelde van 61. Gelukkig herpakte hij zich zeer snel want de leg daarna verdubbelde zijn gemiddelde bijna. In de problemen kwam de Brabander dan ook niet. Bij 4-3 brak hij James Wade en liep hij vrij snel uit naar een 10-4 overwinning.

In de finale stond Van Gerwen verrassend tegen Joe Cullen die Jonny Clayton in de halve finale had verslagen. Op 3-1 kreeg de Vlijmenaar de kans om uit te lopen naar 4-1 inclusief twee breaks maar miste hij twee pijlen op dubbel 16. Een paar minuten later stond het weer 3-3 en was Cullen helemaal terug in de wedstrijd.

Bloedstollend spannend
Ondanks de gemiste kansen bleef de voormalig nummer één van de wereld goed gooien. Hij toonde dan ook veerkracht en nam de voorsprong in de pauze: 6-4. Maar na de pauze kwam de Nederlander slecht terug. Heel snel stond het namelijk weer 6-6. Het werd een ware kraker, waarbij 11 legs nodig waren om te winnen.

In de legs daarna behielden beide darters lange tijd hun eigen legs. Spannender kon het bijna niet. De beslissing leek op 9-9 te vallen. Van Gerwen wist Cullen te breken en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. Maar de Vlijmenaar gooide een dramatische leg waardoor het 10-10 werd.

Wachten op privacy instellingen...

Beslissende leg
Eén leg ging bepalen wie de Premier League ging winnen en dus 275.000 pond mocht bijschrijven. Ook in deze beslissende leg ging het gelijk op. Van Gerwen kreeg als eerste de kans vanaf 120, maar hij benutte deze kans niet.

Cullen miste daarna één matchdart waarna de Brabantse darter drie pijlen kreeg op dubbel veertien. De eerste pijl van de Vlijmenaar was gelijk raak wat zorgde voor een ontlading. Michael van Gerwen won voor de zesde keer in zijn carrière de Premier League.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone