Video

Antoinette scant na 49,5 jaar haar laatste boodschappen bij Albert Heijn

17 juni 2022 om 19:30 • Aangepast 27 juni 2022 om 14:38
nl
Van de kassa tot de bakkerij en de schoonmaak: Antoinette Brouwers heeft de Albert Heijn in ruim 49 jaar tijd zo goed als uitgespeeld. De 65-jarige Antoinette had vrijdag haar allerlaatste werkdag bij de Albert Heijn in Oudenbosch. Maar echt afscheid nemen zal ze waarschijnlijk nooit doen: "Morgen kom ik weer langs hoor. Ja, voor boodschappen dan hè!", lacht ze.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Vaste klant Adje Salih gaat Antoinette en de gesprekken bij de kassa missen. "Ik vind de maatschappij niet meer zo heel aardig. Vrouwen zoals Antoinette maken het verschil. Ze altijd aardig en open."

"Alleen op de groenteafdeling heb ik nooit gewerkt."

In de afgelopen 49 jaar heeft Antoinette zich onmisbaar gemaakt. Ze staat bekend als een aanpakker die alles ziet en soms een tikkeltje streng kan zijn. "Ik heb weleens van een jonge collega gehoord dat ik heel scherp ben. Dat ik alles zie en ook meteen oppak. Dat gaat vanzelf in al die jaren." Antoinette zat veel achter de kassa, stond in de bakkerij, sorteerde lege flessen en hielp mee in de schoonmaak. "Alleen op de groenteafdeling heb ik nooit gewerkt."

Antoinette begon in 1972 in het oude filiaal in Zevenbergen, op de hoek van de Markt en de Zuidhaven. "In die tijd kwamen de producten nog los binnen." Halverwege de jaren tachtig is ze in Middelharnis gaan werken en met korte tussenpozen in de filialen Nieuwe Markt en Tolberg in Roosendaal. Nadien heeft ze een paar jaar in Zevenbergen gewerkt en nu sluit ze haar carrière af in Oudenbosch.

"Lekker bezig Antoinette!"

En haar klanten? Die gaan haar missen. Antoinette krijgt de één na de andere succeswens toegeroepen terwijl ze door de gangen loopt. "Niet alle klanten vinden het even leuk. Ze vinden het toch wel jammer dat ik wegga. Da's een stukje waardering wat je terugkrijgt", reageert ze met een grijns. Ook haar collega's spreken haar constant aan. "Lekker bezig Antoinette! Succes hè!", roepen twee vakkenvullers waarna ze haar een 'boks' geven.

Voor Antoinette zelf wordt het even wennen: een leven zonder haar werk in de supermarkt. "Het zal in het begin best wel raar zijn. Ik ga dat menselijke contact missen." Toch is het goed zo. "De jeugd mag het gaan doen!" lacht ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!