Grote zorgen bij Brabantse bedrijven door slot op elektriciteitsnetwerk

17 juni 2022 om 19:55 • Aangepast 27 juni 2022 om 14:44
nl
Bedrijven in de provincie maken zich grote zorgen nu TenneT een tijdelijk slot op het elektriciteitsnetwerk heeft aangekondigd. Bijna 70 procent van de ondernemers verwacht zelfs binnen een jaar in de knel te komen door het besluit.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Dat blijkt uit onderzoek van ondernemersorganisaties VNO-NCW Brabant Zeeland en LWV in Limburg. Nog eens 25 procent geeft aan binnen drie jaar pijnlijke gevolgen van het netwerkslot te verwachten. Zo zou de groei van veel bedrijven belemmerd worden, maar levert het ook problemen op voor de geplande energietransitie.

Speciale coördinator
De ondernemersorganisaties zijn dan ook blij dat er namens minister Jetten en de provincies Noord-Brabant en Limburg een speciale coördinator is aangesteld. Die moet zich gaan buigen over oplossingen voor de problemen rondom het overvolle elektriciteitsnet.

Wel hopen de ondernemersorganisaties dat die coördinator ook naar verruimingen van de bestaande wetten kijkt. ‘’Bijvoorbeeld ondernemers die energie van zonnepanelen aan het eigen bedrijf of aan de buren willen leveren, maar dat nu niet mogen. Dat moet en kan echt anders."

LEES OOK: Alle hens aan dek om ruimte op het Brabantse stroomnet te maken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!