AZC Budel helpt Ter Apel met 50 bedden

19 juni 2022 om 16:36 • Aangepast 27 juni 2022 om 15:43
nl
Het Asielzoekerscentrum in Budel heeft dit weekend 50 vluchtelingen opgevangen uit het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daar sliepen mensen in tenten en op stoelen, omdat er geen fatsoenlijke uitstroom was naar reguliere azc's. Zaterdagavond zijn ze in Budel aangekomen.
Profielfoto van Agnes van der StraatenProfielfoto van ANP
Geschreven door

Budel is naast het opvangcentrum voor asielzoekers ook een aanmeld en identificatiecentrum. Daarom is de opvang van mensen uit ter Apel logisch. In totaal verblijven er momenteel in Budel 1400 mensen.

Het aanmeldcentrum in Ter Apel zit al lange tijd overvol, doordat de doorstroom van vergunninghouders vanuit opvanglocaties naar woningen stagneert.

Volgens een woordvoerder hoefde er in de nacht van zaterdag op zondag voor het eerst sinds weken geen enkele asielzoeker in de sportzaal, een tent van het Rode Kruis of op een stoel in de IND-wachtruimte te slapen.

Vrijdag kondigde het kabinet aan dat er een crisisaanpak komt voor de vastgelopen asielopvang. Ook zei staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) dat de veiligheidsregio's voor de komende dagen zo'n driehonderd extra opvangplekken hebben toegezegd.

Maandag moet de staatssecretaris een plan overleggen om de komende drie maanden te zorgen voor genoeg opvangplekken. Ook de Brabantse veiligheidsregio's overleggen maandag waar ze nog extra opvangplekken maken voor asielzoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.