Broers overmeesteren 15-jarige overvaller: 'Hij had de bivakmuts af gedaan' - Omroep Brabant

Broers overmeesteren 15-jarige overvaller: 'Hij had de bivakmuts af gedaan'

maandag om 19:27 • Aangepast dinsdag om 15:42
nl
De 15-jarige jongen die vastzit voor een gewapende overval op een hoogbejaard echtpaar in Roosendaal, werd in de kraag gevat door twee oplettende broers. Een van hen doet anoniem zijn verhaal aan Omroep Brabant. "Hij kwam opeens zonder bivakmuts terug alsof er niets aan de hand was. We wisten niet wat we meemaakten."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Drie overvallers drongen zondagmiddag een huis aan de Florisdonk in Roosendaal binnen en bedreigden een hoogbejaard echtpaar met een mes. Vervolgens sloegen ze met de buit op de vlucht. Een oplettende buurtbewoner zag het gebeuren.

"Ik was om twaalf uur 's middags mijn broertje op straat aan het uitzwaaien", zo vertelt hij aan Omroep Brabant. "Opeens zien wij drie jongens in de hoek van de straat wegrennen. Ik heb een half jaar geleden mijn been gebroken dus ik ren niet meer zo hard, maar ik liep ze samen met mijn broer tegemoet in de hoop dat we ze konden filmen."

"Die twee begonnen te schelden op ons."

De buurtbewoner ziet een fiets en scooter geparkeerd staan in een nabijgelegen speeltuintje. "Ik dacht, die kunnen er wel eens mee te maken hebben." Dat blijkt te kloppen. De broers lopen naar het speeltuintje toe en staan daar oog in oog met twee overvallers.

"Ze kwamen met bivakmutsen op ons af. Die twee begonnen te schelden op ons en riepen naar de andere jongen, die de buit droeg, dat hij moest vluchten. Ik heb alles gefilmd."

De twee jongens slaan na 'wat gedoe' op de fiets op de vlucht. De derde jongen vlucht te voet weg van het speeltuintje. Hij lijkt te zijn verdwenen. Maar dan gebeurt er iets aparts.

"Ongeveer twee minuten later kwam hij opeens terug, maar nu zonder bivakmuts en zonder buit. Hij deed opeens heel nonchalant, alsof hij er niets mee te maken had. Hij probeerde heel rustig naar zijn scooter te lopen om weg te rijden. Het was bijna komisch. We begrepen nauwelijks wat we zagen want we zagen hem twee minuten eerder nog wegrennen."

"Hij wilde doodleuk wegrijden, maar ja, hij was 15 en ongeveer 1 meter 60 lang."

Het duurt dan ook niet lang voordat de twee broers de jongen overmeesteren. "Ik stond op dat moment letterlijk met de politie te bellen. We hadden zijn scootersleutel al afgepakt. We zijn toen op hem gaan zitten tot de politie kwam. Ongeveer acht minuten nadat we de jongens zagen, was de politie er."

Achteraf kan hij er om lachen. "Hij wilde doodleuk wegrijden, maar ja, hij was 15 en ongeveer 1 meter 60 lang. Die jongen zat vol overlevingsdrang en was best sterk voor zijn doen, maar mijn broer en ik waren toch net een paar maatjes te groot."

De politie is nog op zoek naar camerabeelden uit de omgeving. Ook hoopt ze in contact te komen met getuigen. De twee andere jongens zijn nog altijd niet gevonden.

LEES OOK:

15-jarige jongen opgepakt voor gewapende overval op bejaard echtpaar

Jonge daders plegen gewapende overval op hoogbejaard echtpaar

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone