Beruchte Eindhovense crimineel doodgeschoten voor zijn huis in Namibië

21 juni 2022 om 23:10 • Aangepast 30 juni 2022 om 13:46
nl
De Eindhovense crimineel Roland Masolijn is maandagmiddag vermoord voor zijn huis in Namibië. Dat bevestigen lokale autoriteiten in het land. De geboren Brabander was zijn auto aan het wassen, toen hij op klaarlichte dag werd doodgeschoten. Masolijn zat in Nederland jarenlang vast voor een moord en werd verdacht van betrokkenheid bij een verdwijning.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De 54-jarige Masolijn is een bekend figuur in de Nederlandse onderwereld en stond bekend onder de bijnaam 'Puntkop'. In 2001 werd de Brabander veroordeeld voor de moord op Michel Stuiver in Eindhoven, meldt het Eindhovens Dagblad. Ook was hij in beeld voor de verdwijning van een grote xtc-baron uit Nederweert.

De afgelopen drie jaar verbleef Masolijn in Namibië, waar hij samenwoonde met zijn vriendin. Volgens de lokale politiechef zou hij illegaal in het land verblijven met een verlopen verblijfsvergunning.

Twee kogels
Volgens de politiechef werd Masolijn maandagmiddag rond vier uur net buiten de poort van zijn huis in de stad Swakopmund doodgeschoten. Eén kogel raakte hem in zijn rechterbil, de ander in zijn gezicht. Een voorbijganger vond hem even later in een plas bloed.

De dader sloeg na de moord direct op de vlucht, maar werd daarbij vastgelegd door verschillende bewakingscamera's. Lokale autoriteiten hebben die beelden verspreid, in de hoop de schutter snel te vinden.

In de auto van Masolijn vond de politie cocaïne, drie mobiele telefoons en voor een paar duizend Namibische dollar aan contant geld. Ook vond de politie 120 dozen vol kogels in een kluis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!