Kittens gedumpt in afgesloten vuilniszak: ‘Wreed en onnodig’ - Omroep Brabant
Video

Kittens gedumpt in afgesloten vuilniszak: ‘Wreed en onnodig’

woensdag om 13:03 • Aangepast donderdag om 12:13
nl
De dierenambulance heeft dinsdagmorgen drie gedumpte kittens gevonden. De poesjes zaten in een afgesloten grijze vuilniszak. Ze werden gevonden bij de kruising tussen de Heesterseweg en Bedrijvenweg in Geffen. Sandra van de Rooij van dierenopvang Maasland snapt er niks van. “Het is toch van de zotte.”
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door
Thijs den Ouden

De dierenambulance kreeg dinsdagochtend een melding van de drie kittens. “De dieren werden 's ochtends gevonden door een vrouw. Zij was pas 's avonds weer thuis en toen hebben we de dieren opgehaald", vertelt een medewerker van de Dierenambulance.

Nadat de dierenambulance de poesjes had opgehaald, werden ze naar Dierenopvang Maasland gebracht. Daar worden ze verzorgd door Sandra van Rooij. “Het gaat goed met ze. Ze eten en drinken gewoon. Dus dat is fijn. Ze zijn wel onder de indruk, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk.”

"Ze hebben niks speciaals omdat ze gedumpt zijn."

In de zoektocht naar een nieuw baasje, komen deze kittens gewoon in de standaardprocedure terecht. “De kittens worden eerst opgevangen bij een gastgezin van de opvang. Dan worden ze binnen twee weken door een dierenarts onderzocht, gevaccineerd en gechipt. Daarna gaan we opzoek naar een nieuw baasje.”

De zoektocht naar een nieuw baasje vindt Sandra toch een beetje spannend en dat komt niet doordat niemand de kittens wil. Integendeel zelfs. “We zijn wel een beetje bang. Iedereen wil deze kittens een thuis geven, omdat er dit verhaal achter zit. Mensen vergeten alleen dat ze dezelfde verzorging nodig hebben als andere katten. Ze hebben niks speciaals omdat ze gedumpt zijn.”

"Dit is totaal onnodig en wreed."

Het gebeurt wel vaker dat er kittens gedumpt worden. Toch is deze dumping anders. “We krijgen wel vaker kittens binnen waarvan we vermoeden dat ze gedumpt zijn, maar dit is uitzonderlijk. Dat er kittens in een afgesloten zak gevonden worden.”

Sandra vindt het heel onnodig dat kittens op deze manier gedumpt worden. Zelfs als je zelf niet meer voor de kittens kunt zorgen. "Als mensen ergens een kitten vinden, kunnen ze gewoon bellen met de ambulance en dan worden er ook geen vragen gesteld of het hun eigen kitten is. Wat ze nu gedaan, in een afgesloten zak ergens neerzetten, is totaal onnodig en wreed. Elke opvang zou kittens opnemen zelfs als ze voor 99,9% zeker weten dat de melder eigenlijk de eigenaar is. Dit is gewoon van de zotte.”

De poesjes zijn alweer lekker aan het smikkelen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.