Video

Twee gewonden na ruzie in azc Budel, drie bewoners opgepakt

23 juni 2022 om 08:20 • Aangepast 24 juni 2022 om 16:20
nl
In het asielzoekerscentrum (azc) aan de Randweg-Oost in Budel heeft woensdagavond rond kwart voor negen een 'mogelijke' steekpartij plaatsgevonden. Dat meldt de politie. Er zijn drie bewoners opgepakt, twee van hen zijn lichtgewond geraakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens de politie ging er vermoedelijk een ruzie tussen de drie bewoners aan de vermeende steekpartij vooraf. De twee slachtoffers worden in het ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld en zullen later naar het politiebureau worden gebracht voor verhoor.

Extra maatregelen
De vermeende steekpartij gebeurt daags na een verschenen rapport van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). In april en mei ging het dertien keer mis, tegenover zo'n vijftig keer aan het begin van het jaar.

Het gaat dan om intimidatie en mishandeling, maar ook winkel- en fietsendiefstal. Na een reeks steekpartijen vond burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck het welletjes en kwam met extra maatregelen. Zo kondigde hij eind januari de omgeving af als veiligheidsrisicogebied, waardoor politie preventief kon fouilleren.

Halverwege maart werd die noodverordening weer opgeheven.

LEES OOK: Rust terug op het azc: veel minder overlast sinds maatregelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.