Brandweer is laaiend want hun stookauto is gestolen - Omroep Brabant

Brandweer is laaiend want hun stookauto is gestolen

donderdag om 19:36 • Aangepast gisteren om 11:09
nl
De vrijwillige brandweer in Liempde pakte woensdagavond flink uit tijdens een avond om nieuwe vrijwilligers te werven. Het hele dorp was uitgenodigd om van dichtbij te zien hoe de brandweer een auto openknipt om beknelde inzittenden te bevrijden of hoe een brandende auto geblust wordt. Die stookauto is nu verdwenen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Sander van Gils is een van de 20 brandweervrijwilligers in Liempde. Hij vertelde die woensdag enthousiast over zijn brandweerpost. "We hadden nooit eerder zo'n spektakel georganiseerd voor nieuwe aanwas. Die stookauto hadden we mogen lenen van Brandweer Brabant Noord. Die wagen is helemaal geprepareerd om veilig in brand te steken."

"Iedereen bij de brandweer is boos, het is meer dan een sloopauto."

"Alles is uit die auto gehaald", legt Sander uit. "Er zit geen motor meer in. De stoelen zijn eruit en er is een speciale aansluiting voor een gasfles waardoor de wagen gecontroleerd in brand staat. Nu is hij verdwenen. We hadden alles opgeruimd en de stookauto langs de kant van het grasveld gezet om hem donderdagochtend op te halen en nu is hij weg."

"Iedereen bij de brandweer is boos", gaat hij verder. "Je kunt er helemaal niks mee met die wagen, maar voor ons is hij belangrijk om mee te oefenen. Het is niet zomaar een sloopauto."

"Ze hebben geen idee wat ze gedaan hebben."

Bij de brandweer wordt ondertussen de foto met de vermiste stookauto gedeeld op social media in de hoop dat iemand de wagen ergens ziet staan. "38 brandweerposten in Brabant Noord maken gebruik van deze oefen- en demonstratie auto. De 'grapjassen' hebben geen idee wat ze gedaan hebben", zegt Sander wat bedrukt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone