112-nieuws: man mishandelt 18-jarige • busje in brand op A58 - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: man mishandelt 18-jarige • busje in brand op A58

24 juni om 13:18 • Aangepast 27 juni om 10:27
nl
In dit liveblog houden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.34

Busje in brand op A58, inzittenden op tijd eruit

Op de A58 tussen Tilburg en Bavel is vrijdagavond brand ontstaan in een busje. De inzittenden van het busje, waaronder een invalide persoon, konden op tijd uit de wagen komen.

Een bergingsbedrijf heeft het busje van de weg gehaald. Er ontstond zo'n drie kilometer file door de brand.

Alle inzittenden konden op tijd uit de wagen komen (foto: Jeroen Stuve - SQ Vision).
Alle inzittenden konden op tijd uit de wagen komen (foto: Jeroen Stuve - SQ Vision).
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
20.30

Boeren voeren acties op verschillende plekken in Brabant

Op verschillende plekken in Brabant wordt actie gevoerd door boeren. Ze staan langs op- en afritten van verschillende snelwegen en provinciale waaronder de A67, A2 en N65.

Een van de boeren die meedoet aan de actie is Stan Verhoeven uit Liempde. Hij staat vrijdagavond rond halfnegen nog altijd naast de snelwegafrit richting zijn dorp. In het gras, zegt hij, 'niet op de oprit zelf'.

"Wij doen niets dat niet mag", vertelt hij terwijl hij naast de A2 staat. "Niemand heeft last van ons. We willen de burgers zo min mogelijk tot last zijn. Wat kan de burger eraan doen dat we zo'n kabinet hebben?"

LEES OOK: Boeren protesteren op verschillende plekken in Brabant

Foto: Protest langs de A67 (foto: Rico Vogels - SQ Vision)
Foto: Protest langs de A67 (foto: Rico Vogels - SQ Vision)
Boeren protesteren langs de A2 bij Boxtel-Noord (foto: Bart Meesters - SQ Vision).
Boeren protesteren langs de A2 bij Boxtel-Noord (foto: Bart Meesters - SQ Vision).
Boeren langs de A2 in Boxtel in gesprek met politie (foto: Bart Meesters - SQ Vision)
Boeren langs de A2 in Boxtel in gesprek met politie (foto: Bart Meesters - SQ Vision)
Boerenprotest langs de A67 (foto: Rico Vogels - SQ Vision).
Boerenprotest langs de A67 (foto: Rico Vogels - SQ Vision).
17.20

Man uit Bergen op Zoom slaat 18-jarige en vernielt telefoon

Een man (41) uit Bergen op Zoom is donderdag aangehouden vanwege de mishandeling van een 18-jarige man. Ook zou hij de telefoon van de man hebben vernield. De man is aangehouden op Bolwerk-Zuid.

Het slachtoffer stond te bellen toen de man uit Bergen op Zoom hem aansprak. Hij zou zich meteen agressief hebben gedragen en de man zonder aanleiding hebben geslagen. Ook maakte hij zijn telefoon kapot.

Een getuige heeft de politie gebeld en zij hebben de man kort daarna aangehouden. Hij is meegenomen voor verhoor.

17.13

Man en vrouw vast voor overval op dierenwinkel

Een 22-jarige man en een 20-jarige vrouw zijn deze week opgepakt voor een gewapende overval op een dierenwinkel in Eindhoven afgelopen zondag. Alleen de man zit nog vast: hij heeft de overval gepleegd.

Zondagochtend werd een medewerkster van de winkel aan de Boschdijk bedreigd met een wapen en moest geld afstaan. Nog dezelfde dag werd er een vrouw uit Eindhoven opgepakt voor de overval.

LEES OOK: Man en vrouw aangehouden voor overval op dierenwinkel

17.05

Ongeluk in Oirschot

Op de Kempenweg in Oirschot is vrijdagmiddag een ongeluk gebeurd, er raakte niemand gewond. De weg werd tijdelijk afgesloten.

Foto: Instagram politie Best/Oirschot
Foto: Instagram politie Best/Oirschot

17.00 Vertraging na ongeval op A59 tussen Oosterhout en knooppunt Zonzeel

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Scooterrijder komt ten val en raakt gewond

Een scooterrijder is vrijdagmiddag ten val gekomen op de Dintherseweg in Nistelrode. Een traumahelikopter, een ambulance en een politiewagen kwamen ter plaatse. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er was geen ander verkeer betrokken bij het ongeval. De oorzaak waardoor de bestuurder ten val kwam, is niet bekend.

Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
15.02

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

Een 41-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij een 18-jarige man heeft mishandeld. Hij zou ook de telefoon van de man hebben vernield.

Het slachtoffer stond te bellen, toen de verdachte hem aansprak. Die zou zich volgens de politie meteen agressief hebben gedragen. De verdachte sloeg de 18-jarige zonder aanleiding en vernielde zijn telefoon. Een getuige waarschuwde de politie, waarna agenten de verdachte al snel konden aanhouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en wordt verhoord.

14.59

Afval van hennepkwekerij gedumpt

In het buitengebied van Etten-Leur zijn aan de Loosweg op zes verschillende plaatsen restanten van een hennepkwekerij gedumpt. Dat meldt '112 Etten-Leur' op Instagram. Een vrachtwagen komt de spullen afvoeren.

Wachten op privacy instellingen...
14.46

Vrouw (87) slachtoffer van babbeltruc

Een 87-jarige vrouw is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een verdachte belde bij haar woning in Waalre aan en deed alsof hij iemand van een verzekeringsmaatschappij was. Hij wist zich naar binnen te praten. Hij pakte spullen van de vrouw en rende snel weg.

De vrouw riep om hulp en niet lang daarna liep een buurtbewoner de verdachte tegen het lijf. Er ontstond een worsteling en de verdachte is uiteindelijk zonder zijn buit weggerend. De politie wist kort daarna twee verdachten op te pakken. Het gaat om twee mannen van 21 en 32 jaar oud.

14.40

Man reed in gestolen auto

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten op de A58 bij Bergen op Zoom een 33-jarige man uit Bulgarije aangehouden. Hij reed in een auto die als gestolen in het politiesysteem stond. De eigenaar van de auto, een 33-jarige man uit Schiedam, meldde zich eerder deze week namelijk bij de politie, omdat zijn auto was gestolen. Agenten zagen de auto met het opgegeven kenteken rijden op de A58. Bij een tankstation controleerden ze de bestuurder. De man had geen legitimatie bij zich en moest mee naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen en de verdachte wordt vrijdag gehoord.

14.39

Kogelgaten in muur Eindhovens café

De politie doet onderzoek naar kogelgaten die in de muur van een café in Eindhoven zitten. Volgens een 112-correspondent gaat het om zeker zeven kogelgaten. De Woenselse Markt is afgezet en de Forensische Opsporing doet onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
13.22

Twee auto's botsen op elkaar in Heusden

Twee auto's zijn vrijdag tegen elkaar gebotst op de Voorste Heusden in Heusden (gemeente Asten). Een van de inzittenden is nagekeken in een toegesnelde ambulance, maar die hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide auto's zijn weggesleept.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
13.18

Werk aan asfalt op A27

Wachten op privacy instellingen...
13.14

Fietsster gewond na aanrijding

Op de kruising van de Dreef met Heuvelplein in Breda is een fietsster aangereden door een automobilist. Hoe dit kon gebeuren, is niet duidelijk. De fietsster is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het kruispunt is afgezet en de politie doet onderzoek.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
12.46

Vier mannen aangehouden voor drugshandel

Vier mannen zijn aangehouden tijdens een politieactie tegen georganiseerde drugshandel. Ze werden aangehouden in Oudenbosch, Roosendaal en Wouw. Een grote hoeveelheid drugs is in beslag genomen. De mannen worden verdacht van de overtreding van de Opiumwet. Ze zitten nog vast en worden later verhoord.

LEES OOK: Vier mannen aangehouden bij politieactie tegen georganiseerde drugshandel

10.11

Afval langs A59 gevonden

Weginspecteur Ivo heeft een lading afval gevonden in de buitenberm langs de A59, bij Waalwijk. Volgens Ivo is het afval gebruikt voor de productie van hennep.

Wachten op privacy instellingen...
09.19

Ongeluk op A58 richting Tilburg

De weg is rond tien voor half tien weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
09.07

Mannen rijden op gestolen scooter

Op de Beverweg in Breda gaven agenten donderdagavond een stopteken aan twee 18-jarige mannen die op een scooter reden. Agenten wilden de bestuurder controleren. Maar toen de bestuurder stopte, renden de twee mannen snel weg. De man die achterop de scooter zat, verstopte zich achter een struik en werd aangehouden. De bestuurder is later aangehouden in een woning. De scooter bleek gestolen en de bestuurder wordt verdacht van heling. De politie doet nog verder onderzoek.

09.03

Grote zwarte rookwolken bij brand in fietsenwinkel

In een pand op de Karnemelkstraat in Breda woedt een brand. Volgens brandweerman Richard, die de brand heeft geblust, begon de brand in een meterkast van de fietsenwinkel. Doordat er weinig zuurstof was, kwamen er grote zwarte rookwolken vrij. Boven de fietsenwinkel zit een studentenhuis. Toen de brandweer aankwam, zaten daar nog studenten binnen. Niemand is gewond geraakt. Rond tien uur is de brand onder controle. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Volgens de Veiligheidsregio is er sprake van rookschade in het studentenhuis. Stichting Salvage is aanwezig om te kijken hoe de schade hersteld kan worden. Wanneer de bewoners hun huis weer in mogen, is niet duidelijk.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
08.04

Vrachtwagen met lading staal gekanteld

Op het Bogardeind in Geldrop is een vrachtwagen met een lading staal gekanteld. Dit gebeurde op de rotonde na de afrit Geldrop van de A67. Deze afrit is daardoor dicht. Dit veroorzaakt volgens een 112-correspondent een flinke verkeerschaos. De chauffeur van de vrachtwagen ligt met verwondingen in het ziekenhuis.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...

Langs de weg worden weggebruikers gewaarschuwd die over de rotonde richting Heeze willen rijden. HEt bedrijf Filias heeft op een groot vel papier geschreven dat er een vrachtwagen op de rotonde ligt:

07.27

Hulpverlener laat jas achter

De politie is op zoek naar iemand die donderdagochtend eerste hulp verleende na een ongeluk op de kruising van de Spoorlaan met de Vijversingel in Os waarbij een automobilist en een fietser betrokken waren. De jas van deze hulpverlener werd als hoofdkussen voor het slachtoffer gebruikt en bleef uiteindelijk achter op de plaats van het ongeluk. De jas kan worden opgehaald bij het politiebureau in Oss.

De achtergelaten jas (foto: Facebook politie Oss).
De achtergelaten jas (foto: Facebook politie Oss).
01.52

Bliksem slaat in huis in Erp

De bliksem is donderdagnacht in de schoorsteen van een huis aan de Hoek in Erp geslagen. Dit leidde volgens een 112-correspondent tot een klein brandje op het dak dat snel kon worden geblust. De brandweer zette een hoogwerker in om losse stukken van de schoorsteen van het dak te halen.

De bliksem sloeg in de schoorsteen van het huis aan de Hoek in Erp (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
De bliksem sloeg in de schoorsteen van het huis aan de Hoek in Erp (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
00.14

Brand op dak huis Den Dungen

Op het dak van een huis aan het Jacobskamp in Den Dungen brak donderdagavond brand uit. De brand werd rond halfelf gemeld. De brand zou veel schade hebben veroorzaakt, maar er zou niemand gewond zijn geraakt. Hoe het vuur kon ontstaan, wordt onderzocht.

De vlammen sloegen uit het dak van het huis aan het Jacobskamp in Den Dungen (foto: Bart Meesters).
De vlammen sloegen uit het dak van het huis aan het Jacobskamp in Den Dungen (foto: Bart Meesters).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone