Boeren blijven actievoeren, maar hoe dat is geheim: 'Tal van ideeën voor'

24 juni 2022 om 10:36 • Aangepast 25 juni 2022 om 10:30
nl
Hoe boeren de komende tijd gaan actievoeren is nog een verrassing, vertelt voorzitter Bart Kemp van boerenorganisatie Agractie. "Er zijn tal van ideeën, het zullen waarschijnlijk acties worden zoals die van donderdagavond." Daarmee verwijst hij naar de tientallen boeren die toen uit protest naar het Tweede Kamergebouw kwamen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

"De acties zullen soms hinder opleveren, soms niet. Soms zullen ze gericht zijn op politici, soms op burgers." Boeren hebben volgens Kemp onderling 'een sterk netwerk' en kunnen dus gemakkelijk zelf acties organiseren.

'Het is maar net wat een regio nuttig vindt'
Een grote landelijke protestdag zoals die in het Gelderse Stroe van afgelopen woensdag staat op dit moment niet op de agenda. Het initiatief ligt nu bij de regionale afdelingen van de boerenorganisaties, benadrukt Kemp. Het is dus 'maar net wat een regio nuttig vindt'. Boeren zullen doorgaan met actievoeren 'tot er met boeren gesproken wordt over werkbare oplossingen'.

"We zien het wel", zegt voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) over de plannen van de boeren. Zijn organisatie hanteert momenteel een 'radiostilte'. "We gaan even niet met media praten, we gaan met niemand praten."

LEES OOK: Deze boer blijft thuis: 'De tijd van vlaggen zwaaien is geweest'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.