Tim van Rijthoven over loting Wimbledon: ‘Vol zelfvertrouwen op de baan’ - Omroep Brabant

Tim van Rijthoven over loting Wimbledon: ‘Vol zelfvertrouwen op de baan’

24 juni om 14:18 • Aangepast 24 juni om 17:16
nl
Tim van Rijthoven gaat met open vizier de baan van Wimbledon op voor zijn debuut. De loting koppelde tennisser uit Roosendaal vrijdag aan de ervaren Argentijn Delbonis. "Op papier hoor ik hier van niemand te winnen en op die manier ga ik het toernooi in."
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Van Rijthoven is vooralsnog blij dat hij op het prestigieuze toernooi mee kan doen. “Het is hartstikke gaaf om hier te zijn en hier überhaupt te mogen spelen. Ik ga er vol tegenaan.”

Delbonis is de nummer 85 van de wereld. Van Rijthoven is na zijn winst van het Libema Open de nummer 105. “Tegen Delbonis heb ik nog nooit gespeeld, dus ik weet niet wat er van hem te verwachten is. Daar gaan we ons de komende dagen op voorbereiden.”

"We gaan aan een strijdplan werken.”

De 31-jarige Argentijn heeft in zijn carrière geen grote prestaties geleverd op gras. Toch blijft Van Rijthoven voorzichtig. "Het is een linkshandige speler, vaak is dat voor een enkelhandige backhand geen voordeel. Maar Igor Sijsling (zijn coach, red.) en ik gaan aan een strijdplan werken."

De 25-jarige Tim van Rijthoven verraste twee weken geleden vriend en vijand door met een wildcard het tennistoernooi van Rosmalen te winnen. Met de winst op zak kreeg hij voor Wimbledon ook een wildcard. “Ik sta er met een frisse dosis zelfvertrouwen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone