Clubs vergoeden schade bij OJC Rosmalen na grimmige wedstrijd - Omroep Brabant

Clubs vergoeden schade bij OJC Rosmalen na grimmige wedstrijd

26 juni om 13:49 • Aangepast 4 juli om 16:54
nl
De dag na de ongeregeldheden bij voetbalclub OJC Rosmalen is er vooral één van het opmaken van de schade. De club was zaterdag gastheer in de finalewedstrijd om promotie naar de hoofdklasse. Maar het ging mis tussen VV Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis en WHC uit Wezep.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

De amateurclubs namen honderden supporters mee voor de wedstrijd, zo vertelde een woordvoerder van de politie. Er zouden fans van Ajax en Feyenoord tussen hebben gezeten, die niet voor het voetbal kwamen.

Toeschouwers hielden stenen en paaltjes vast en de sfeer was grimmig. Er werd vuurwerk afgestoken, reclameborden zijn kapotgemaakt en ook op een toilet zijn vernielingen aangericht.

"De clubs en KNVB hebben gezegd dat we de schade moeten opnemen en dan wordt het verder wel geregeld", aldus OJC-voorzitter Piet van der Plas. Daarmee is voor hem de kous af.

Volgens Van der Plas is er niet gevochten. Hij zegt dat bestuursleden van de niet-Brabantse clubs hun eigen aanhang rustig probeerden te krijgen. Ook politie en beveiligers kwamen tussenbeide, maar er is niemand opgepakt. Uiteindelijk heeft VV Nieuwenhoorn de beslissende penaltyserie gewonnen en promoveert dus naar de hoofdklasse.

LEES OOK: Voetbalfans gooien fakkels naar elkaar, politieheli in de lucht

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone