Tim van Rijthoven wint overtuigend bij Wimbledon-debuut - Omroep Brabant

Tim van Rijthoven wint overtuigend bij Wimbledon-debuut

27 juni om 20:26 • Aangepast 5 juli om 13:47
nl
Tim van Rijthoven heeft maandag zijn eerste wedstrijd op Wimbledon overtuigend gewonnen van Federico Delbonis. Na een moeizame start herpakte de Roosendaler zich knap en won hij in drie sets van de Argentijn. Het is voor de tennisser zijn allereerste overwinning op een Grand Slam.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

De grote vraag was of het sprookje van Van Rijthoven in Londen een nieuw hoofdstuk kreeg. Na zijn onverwachte winst op het Libéma Open in Rosmalen was iedereen nieuwsgierig hoe de Roosendaler zich zou houden op een Grand Slam. Hij kreeg een wildcard van de organisatie van Wimbledon. Hierdoor hoefde hij geen kwalificaties te spelen.

Van Rijthoven leek in de eerste set toch last te hebben van de zenuwen. De eerste break van de wedstrijd was dan ook voor Delbonis. Maar de debutant knokte zich sterk terug. Na een bloedstollende tiebreak won hij alsnog de eerste set (7-6).

Krachtige slagen
Daarna kwam Van Rijthoven beter in de wedstrijd en ging hij meer zijn eigen spel spelen. Zijn spel werd agressiever en steeds vaker had Delbonis geen antwoord op de krachtige slagen van Van Rijthoven.

Al snel stond de verrassende nieuwkomer op een 5-0 voorsprong. Uiteindelijk won hij de tweede set met 6-1. Ook de derde set ging Van Rijthoven voortvarend van start. Wederom liep hij snel uit naar een ruime voorsprong (4-0). Het spel van de Roosendaler was overtuigend en net als op Libéma Open sloeg hij veel aces.

De derde set won hij uiteindelijk met 6-2 waardoor Van Rijthoven zich mag melden in de tweede ronde.

In de volgende ronde wacht de winnaar van de partij tussen Carlos Taberner en Reilly Opelka.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone