Schoonspringster Praasterink bij WK-debuut elfde op 10-metertoren - Omroep Brabant

Schoonspringster Praasterink bij WK-debuut elfde op 10-metertoren

27 juni om 22:03 • Aangepast 5 juli om 13:47
nl
Schoonspringster Guurtje Praasterink uit Eindhoven is bij de wereldkampioenschappen zwemsporten als elfde geëindigd in de finale van de 10-metertoren. De 19-jarige debutante kwam in Boedapest tot een score van 268,55 punten. Daarmee hield ze alleen de Duitse Christina Wassen (253,80) onder zich.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Praasterink eindigde zondag in de kwalificaties en vervolgens de halve finale ook als elfde. Ruim een jaar geleden lukte het de schoonspringster bij de EK nog niet door te dringen tot de finale. In de halve eindstrijd in Boedapest werd ze toen veertiende.

Ouders
Het optreden van Guurtje op het WK in Boedapest werd bijgewoond door haar ouders. Vader Teun: "We hebben ieder moment gevolgd." Heel veel contact met hun dochter kunnen ze echter niet hebben, omdat zij zich moet houden aan de coronamaatregelen. "Feitelijk bevindt ze zich in een bubbel", legde Teun uit.

Het goud bij de WK ging naar de 16-jarige Chen Yuxi, die tot een score van 417,25 kwam. Haar 15-jarige landgenote en olympisch kampioene Quan Hongchan werd tweede met 416,95. De Maleisische Pandelela Pamg won brons met een score van 338,85.

LEES OOK: Vader trots na WK-stunt Guurtje Praasterink: 'Ze heeft niets te verliezen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone