Ook baby Olivia demonstreert bij provinciehuis: 'Elke stem telt' - Omroep Brabant

Ook baby Olivia demonstreert bij provinciehuis: 'Elke stem telt'

28 juni om 15:24 • Aangepast 6 juli om 14:09
nl
Tientallen boeren demonsteren dinsdagmiddag bij het provinciehuis in Den Bosch. Verreweg de jongste is Olivia Borsboom uit Wijk en Aalburg. Het meisje is pas acht weken oud, maar komt volgens haar ouders nu al op voor de boeren.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

Een klein beetje uit de drukte zitten de kersverse ouders Damian en Esther hun dochter Olivia de fles te geven. Onaangedaan door alle trekkers en boeren om zich heen, drinkt ze haar melk geduldig op. Damian legt uit: "Mijn vader heeft een melkveebedrijf en ik werk zelf als loonwerker. We hopen dat Olivia net als wij een mooie jeugd krijgt op de boerderij. Maar als het zo doorgaat, is het maar de vraag of dat gaat lukken."

"Elke stem telt, ook al is 'ie zo klein."

De reden dat ze hun baby hebben meegenomen naar de demonstratie is volgens Damian simpel. "We willen haar al jong bijbrengen waar de boeren voor staan." Moeder Esther vult lachend aan: "Elke stem telt, ook al is 'ie zo klein."

De boodschap erachter is minder vrolijk. "Ook ons dochtertje moet een toekomst hebben op de boerderij. We willen haar graag daar op laten groeien, tussen het groen en de dieren. Het zou zo zonde zijn als dat niet meer kan."

LEES OOK: Liveblog boerenprotest

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.