Video

Stokstaartje Houdini ontsnapt uit Tilburgse dierentuin

28 juni 2022 om 17:32 • Aangepast 6 juli 2022 om 14:23
nl
In Tilburg wordt de laatste tijd regelmatig een bijzonder diertje gesignaleerd. Het gaat om een stokstaartje dat een kleine week geleden ontsnapte uit Dierenpark de Oliemeulen. "Het is de meest avontuurlijke van het stel, daarom hebben we 'm Houdini genoemd."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Michelle ontdekte het nieuwsgierige beestje maandag in haar tuin en zette een filmpje op TikTok. Ook waarschuwde ze de Oliemeulen. Niet veel later was dierenverzorger Martijn van Heijst er, op de fiets en met een groot schepnet. Maar helaas, Houdini was alweer gevlogen.

Volgens Martijn is het stokstaartje al eerder ontsnapt, maar is-ie nog nooit buiten de poorten van het dierenpark geweest. "Waarschijnlijk is hij ergens van geschrokken, op de rand van het verblijf gesprongen en vervolgens aan de verkeerde kant naar beneden gegaan", vertelt hij.

"Het zijn sowieso hele nieuwsgierige diertjes, maar Houdini is degene met het meeste lef."

In totaal wonen er zestien stokstaartjes in het park. "Het zijn sowieso hele nieuwsgierige diertjes, maar Houdini is degene met het meeste lef", zegt Martijn. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt."

Grote zorgen maken ze zich niet bij de Oliemeulen. "Zolang we weten dat hij in de buurt is, vertrouwen we erop dat we hem binnenkort kunnen vangen. In principe hebben we hem met een schepnet zo te pakken. En het is een insecteneter, dus hij kan voor zijn eigen kostje zorgen."

Het dierenpark neemt maatregelen zodat het diertje in de toekomst niet meer kan ontsnappen uit zijn verblijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.