Tim van Rijthoven na alweer een succes op Wimbledon: 'Ik was gewoon beter' - Omroep Brabant

Tim van Rijthoven na alweer een succes op Wimbledon: 'Ik was gewoon beter'

30 juni om 08:02 • Aangepast 1 juli om 11:03
nl
Na een partij die meer leek op een potje serveren is Tim van Rijthoven blij met zijn overwinning op Reilly Opelka. Het was woensdag op Wimbledon een spannende wedstrijd waarin de Roosendaler aan het langste eind trok. HIj kijkt uit naar zijn volgende optreden op het heilige gras.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Zijn tegenstander Opelka wordt in de tenniswereld een anti-tennisser genoemd, vanwege zijn sterke service. In rally’s weet de Amerikaan amper weerstand te bieden. Van Rijthoven gaf toe dat hij moeite had met de service van zijn tegenstander.

"Tegen zo’n big server als Opelka op gras is het hartstikke lastig om de break te vinden."

“Ik ben superblij met deze overwinning. Tegen zo’n big server als Opelka op gras is het hartstikke lastig om de break te vinden.”

Toch lukte het De Roosendaler enkele keren. De twee lagen dicht bij elkaar, maar Van Rijthoven vond dat hij de verdiende winnaar was. “In de eerste set brak ik hem goed. Daarna drie tiebreaks. De eerste was heel close, de tweede won ik op één punt, de derde was ik gewoon beter.”

"Ik kijk uit naar de partij tegen Basilashvili."

Nu wacht in de derde ronde een wedstrijd tegen Nikoloz Basilashvili. De Georgiër is als 22e geplaatst dit toernooi. “Ik ben superblij om door te gaan naar de derde ronde en ik kijk uit naar de partij tegen Basilashvili.”

Mocht de debutant deze wedstrijd ook weten te winnen, dan moet hij hoogstwaarschijnlijk tegen Novak Djokovic. De nummer één geplaatst...

LEES OOK: Tim van Rijthoven dendert door naar volgende ronde Wimbledon

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone