Xavi Simons werd PSV'er door 'eigen schuld' Paris Saint Germain - Omroep Brabant

Xavi Simons werd PSV'er door 'eigen schuld' Paris Saint Germain

30 juni om 10:53 • Aangepast 1 juli om 11:23
nl
De komst van Xavi Simons naar PSV is een van de meest opvallende voetbaltransfers van deze zomer tot nu toe. PSV nam de aanvallende middenvelder transfervrij over van Paris Saint-Germain. "Ze hebben ze hem veel te weinig laten spelen om hem echt perspectief te bieden", stelt clubwatcher Jonathan Johnson.
Profielfoto van NOS
Geschreven door
NOS

"Paris Saint-Germain kan het vertrek van Simons alleen zichzelf verwijten. Ze hebben veel te traag gehandeld wat betreft zijn contract", vertelt Johnson tegen de NOS. Hij volgt PSG al sinds 2011 op de voet voor het Amerikaanse CBS Sports .

Met name trainer Mauricio Pochettino mag zich dat aantrekken, volgens Johnson. "Hij sprak veel over talenten en meestal vol lof. Maar hij liet ze vervolgens nooit spelen. Het is één van de redenen dat PSG afscheid gaat nemen van Pochettino. PSG is teleurgesteld dat ze met Simons een talent met veel potentie verliezen. Maar het is voor jonge spelers gewoon moeilijk om daar door te breken."

Dat talenten in Parijs zelden een basisplaats in het eerste afdwingen, moet Simons ook hebben ingezien. Weliswaar is er sprake van 'nieuwe ronde, nieuwe kansen' met de waarschijnlijke komst van een nieuwe trainer, maar dat Simons alsnog eieren voor zijn geld kiest, begrijpt Johnson wel.

"Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler."

"Het verbaast me niks, nee. Je hebt geen enkele garantie dat je meer minuten krijgt. Ik verwacht dat hij in Eindhoven zeker meer gaat spelen, op een goed niveau. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler."

Met Simons haalt PSV in ieder geval een lach in huis. Johnson observeerde de middenvelder vaak tijdens trainingen. "Hij is altijd happy en straalt positieve energie uit. Hij lacht veel en de frustratie over de weinige kansen die hij kreeg, hield hij goed verborgen. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij als basisspeler van waarde kan zijn voor PSV."

Oranje-jeugdinternational Simons is de zoon van oud-prof Regilio Simons (Fortuna Sittard, NAC, Willem II en ADO Den Haag) en groeide op in Spanje. Als 9-jarige belandde hij in 2010 in de jeugdopleiding van Barcelona, waar hij onder meer samenspeelde met Nico González en Gavi, die recent doorbraken in het Camp Nou. In 2019 stapte hij over naar Paris Saint-Germain.

LEES OOK: PSV verrast en legt toptalent Xavi Simons vast tot de zomer van 2027

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone