Kinderen tegen de man die hun moeder doodreed: 'Ze had geen kans'

30 juni 2022 om 14:19 • Aangepast 7 juli 2022 om 12:54
nl
De 33-jarige Dominique verloor op 4 november haar moeder bij een verkeersongeluk in Rosmalen. Later bleek dat de 25-jarige bestuurder te hard reed en hasj of wiet had gerookt. Dat knaagt bij de nabestaanden en daarom gebruikten Dominique en haar broer donderdag hun spreekrecht. "Mijn moeder had geen kans."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Op de Vliertwijksestraat in Rosmalen ging het in november vorig jaar gruwelijk mis toen twee personenauto's tegen elkaar botsten. Een 25-jarige bestuurder kwam er vanaf met letsel aan zijn pols. De 56-jarige moeder van Dominique werd nog gereanimeerd maar dat mocht niet baten.

"Toen ik mijn 7-jarige zoontje naar bed wilde brengen, stond mijn vader met twee agenten voor de deur om het nieuws te brengen. Onze wereld stortte op dat moment in", vertelt de dochter geëmotioneerd in de rechtbank in Den Bosch.

"Mijn zoontje snapt er niks van."

"'s Avonds gingen wij kijken in het mortuarium en ik zag de paniek in mijn moeders gezicht. Ik wist meteen dat er iets niet klopte aan het ongeluk." Het was een grote schok voor de familie omdat hun moeder, schoonmoeder en oma volgens hen een erg voorzichtige bestuurder was. "Mijn zoontje snapt er niks van want oma reed altijd zo rustig."

De verdachte reageert niet op het verhaal van Dominique en haar broer. Hij vindt dat hij geen schuld heeft omdat hij op een voorrangsweg reed toen het ongeluk gebeurde. Na onderzoeken van de politie blijkt dat hij 102 kilometer per uur reed waar hij 80 mocht én dat hij een te hoge concentratie thc (de werkzame stof in hasj en wiet) in zijn bloed had.

"Ik hoop dat je 30 jaar mag zitten want die had zij nog tegoed."

Dat roept verdriet en veel woede op bij de nabestaanden. "Ik ben zo boos op jou dat je jezelf niet aan de verkeersregels hebt gehouden waardoor ik mijn moeder en mijn grootste voorbeeld kwijt ben. Ik hoop dat je dertig jaar mag zitten want die had mijn moeder nog tegoed."

Daar sluit de zoon van het slachtoffer zich bij aan. "Mijn moeder had geen kans omdat jij onder invloed te hard optrok. Met zo'n rijstijl verdien je het niet om de weg op te mogen."

Het Openbaar Ministerie eist 12 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk en de verdachte zou schadevergoedingen aan de nabestaanden moeten betalen. De rechtbank doet op 14 juli uitspraak in de zaak.

LEES OOK: Dode na botsing tussen twee auto's in Rosmalen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!