Bart neemt kroeg van overleden eigenaar over: 'Moet blijven als eerbetoon' - Omroep Brabant

Bart neemt kroeg van overleden eigenaar over: 'Moet blijven als eerbetoon'

1 juli om 20:00 • Aangepast 11 juli om 13:29
nl
Binnenkort opent Proeflokaal ''t paultje' in het centrum van Den Bosch de deuren weer. De kroeg was sinds april dicht, toen eigenaar Paul Leeyen plotseling overleed. Medewerker Bart Brugman vond het idee dat de zaak zou veranderen zo vreselijk, dat hij nu 'm nu zelf maar over neemt.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

"Hier zat 'ie vaak." Bart wijst naar de hoek van de bar. "Paul genoot ervan om een biertje te drinken met de vaste gasten." De klap was dan ook groot toen Paul Leeyen eind maart tijdens zijn vakantie plotseling overleed. "Mijn wereld stond op zijn kop, ik was echt in shock."

Bart werkte al tien jaar in 't paultje, bekend om zijn grote collectie speciaalbieren. Hij stond twee jaar achter de bar en werkte er acht jaar als bedrijfsleider. "Het is als een tweede huiskamer voor mij. Het is een klein kroegje, maar met een grote groep vaste gasten."

"Mijn droom komt nu in een stroomversnelling."

Na het overlijden van Paul ging de zaak dicht. "We moesten eerst de uitvaart gaan regelen. Maar vlak daarna besloot ik al dat de zaak niet dicht mocht blijven."

Het was al langer de wens van Bart om de kroeg ooit over te nemen. Die droom kwam nu in een stroomversnelling. "Ik was van plan dat over een paar jaar te doen. Dat het nu op deze manier gebeurt geeft het wel een dubbel gevoel."

De familie van Paul is blij dat Bart de zaak overneemt. Met hulp van collega Chris. Bart legt uit: "Zij vinden het heel fijn dat de naam en het concept van Paul bewaard blijven. Zij zijn trots op wat hij heeft opgebouwd." En ook de vaste gasten zijn enthousiast. "Zij zijn blij dat het een biercafé blijft en niet een eetcafé wordt, zoals er al zo veel zijn in de stad."

"Mensen zullen dit altijd 't paultje blijven noemen, een mooi eerbetoon."

Voor zijn overlijden was Paul begonnen met een verbouwing. Bart maakt die nu af. "Het voelt goed. Het mag niet weg, het moet hetzelfde blijven." Ook de naam van de kroeg verandert niet. "Nee, mensen zullen dit toch altijd 't paultje blijven noemen. En dat is een mooi eerbetoon."

Boven de bar komt waarschijnlijk een foto van Paul te hangen. "Er moet toch een klein plekje voor hem zijn om hem in ere te houden."

In augustus hoopt Bart de deuren van 't paultje officieel weer te openen. En daar kijkt hij naar uit. "Ik heb echt zin om de gasten weer terug te zien. Ik hoor dat sommigen er zelfs een vrije dag voor op willen nemen. We zullen vast wat traantjes laten, maar het is de bedoeling dat het een feestelijke heropening wordt."

LEES OOK: Bossche kroegbaas Paul Leeyen (33) plotseling overleden: 'Rust zacht'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.