Video

Grote schade na inbraak bij juwelier: 'Geen idee wanneer ik weer open kan'

1 juli 2022 om 15:16 • Aangepast 8 juli 2022 om 13:09
nl
De eigenaar van juwelierszaak Puur in Waalwijk voelt zich verslagen na de inbraak in zijn zaak donderdagnacht. De schade binnen is groot en de winkel is vrijdag de rest van de dag gesloten.
Profielfoto van Marvin Hop
Geschreven door
Marvin Hop

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in zijn zaak aan de Stationsstraat in Waalwijk. Dieven sloopten het rolluik om binnen te komen en hielden flink huis in de zaak. Meerdere vitrines met sieraden werden vernield. De inbrekers vertrokken met een nog onbekende hoeveelheid sieraden.

"De schade is groot, ik weet niet wanneer we weer open kunnen."

Vrijdag is personeel in de winkel druk aan de slag om alles op te ruimen. De stofzuiger staat een groot deel van de tijd aan en het geluid van glasscherven die worden opgeveegd is tot in de straat te horen.

"Er heerst een verslagen gevoel", zegt de eigenaar van de juwelier. "De schade is groot, ik weet ook nog niet wanneer we open kunnen". De eigenaar staat binnen en spreekt via de kapotte ruit van de voordeur naar buiten. Hij wil anoniem blijven, we noemen daarom ook niet zijn naam.

"Ik wilde mijn horloge ophalen na reparatie. Ik hoop dat het er nog is."

Op straat komen nietsvermoedende buurtbewoners langsgelopen. "Ik woon aan de Irenestraat, ik hoorde wel politie, maar wist niet dat het om een inbraak ging." Een andere vrouw zegt: "Is de juwelier dicht? Ik wilde mijn horloge ophalen na reparatie. Ik hoop maar dat het er nog is."

Omliggende winkels zijn wel open waaronder de Rituals en kledingwinkel Van Dijk. "Ik heb wel een aantal klanten over de vloer gehad die aan mij vroegen of het goed ging bij de juwelier. Ik hoop het beste voor hem", zegt een medewerker van de Rituals.

Ook de politie kwam nog langs. Daar ging het ijzeren rolluik even voor open en weer dicht. De agent liep vervolgens met een ijzeren sloophamer naar buiten.

Van de verdachten ontbreekt op dit moment ieder spoor. Na de inbraak zijn ze in een Audi gevlucht. De politie kon ze na een wilde achtervolging niet meer traceren. Op de Grotestraat zijn nog dikke zwarte remsporen te zien van de vlucht.

LEES OOK: Wilde achtervolging op juwelendieven na inbraak Waalwijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone