Luuk de Jong tekent voor 3 jaar bij PSV: 'Ik ben er weer een van ons'

2 juli 2022 om 13:48 • Aangepast 11 juli 2022 om 14:54
nl
PSV heeft de transfer van Luuk de Jong afgerond. De 31-jarige aanvaller ondertekende zaterdag een driejarig contract bij de Eindhovenaren en sluit na het weekeinde aan bij de selectie van trainer Ruud van Nistelrooij. "Ik ben er weer een van ons", zegt De Jong in een videoboodschap waarin hij zijn terugkeer bij de PSV officieel kenbaar maakte.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De Jong kwam eerder van 2014 tot 2019 uit voor PSV en in die periode won hij met de club drie keer de landstitel. PSV neemt de spits nu weer over van Sevilla, dat drie jaar terug 15 miljoen euro voor De Jong betaalde.

"Er waren stevige onderhandelingen met Sevilla nodig en vrijdagavond ontstond er gelukkig een doorbraak", zegt John de Jong, directeur voetbalzaken van PSV. "Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is. Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden."

In deze video bevestigt De Jong zijn terugkeer.

Wachten op privacy instellingen...

De Jong, die afgelopen seizoen door Sevilla aan FC Barcelona werd verhuurd, zegt blij te zijn met zijn terugkeer. "In alle jaren dat ik hier speelde, zijn we voor de titel gegaan. Het lijkt me logisch dat ik dat weer wil doen. De club is iets moois aan het neerzetten."

De Jong doelt daarmee op de terugkeer van Marcel Brands bij de club, dit keer als algemeen directeur, en de komst van hoofdtrainer Van Nistelrooij. Zij spraken eerder ook al de doelstelling uit komend seizoen voor de landstitel te gaan.

LEES OOK: PSV bevestigt medische keuring Luuk de Jong, transfer bijna rond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!