Tim van Rijthoven gaat even de tijd nemen 'om me alles te realiseren'

4 juli 2022 om 07:51 • Aangepast 11 juli 2022 om 16:40
nl
Tim van Rijthoven gaat even rustig de tijd nemen om te beseffen wat hij de afgelopen weken heeft gepresteerd. De Roosendaalse nummer 104 van de wereld won vorige maand zeer verrassend het grastoernooi van Rosmalen en verlengde zijn zegereeks op een grand slam-toernooi bij Wimbledon, waar hij het tot de vierde ronde wist te schoppen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Het is allemaal zo snel gegaan, dus het zal wel even tijd kosten om me alles te realiseren", zei Van Rijthoven, die zondagavond na een bemoedigend optreden in vier sets verloor van Novak Djokovic. Het werd 6-2, 4-6, 6-1 en 6-2.

"Er is een soort opluchting."

"Ik wil niet zeggen dat er een last mijn schouders gevallen is, maar er is wel een soort opluchting. We kunnen nu even hergroeperen, een paar dagen rust nemen en kijken wat we de laatste weken nou gedaan hebben. En waar we nu staan en kijken naar de toekomst."

Die toekomst ziet er 'rooskleurig' uit, zo had Djokovic de 25-jarige Nederlander bij het net meegegeven. "Ik denk dat ik hier heel veel vertrouwen uit kan putten", zei Van Rijthoven over zijn grasseizoen. "Ik heb een reeks van acht overwinningen neergezet en als Djokovic ervoor nodig is om mij te stoppen, dan kan ik daar veel uit halen."

"Ik hoop dat ik hen een mooi spektakel heb gegeven."

Van Rijthoven liet zich de afgelopen weken voor het eerst zien aan het grote publiek en de voorbije dagen werd hij omarmd door de Britse fans. 'Come on Tim', klonk het regelmatig over het Centre Court, ook met een knipoog naar Tim Henman, die ooit de hoop van het Britse volk was. "Ik had het idee dat het merendeel dat riep", zei de Nederlander. "Ik hoop dat ik hen een mooi spektakel heb gegeven en dat mensen nog over deze wedstrijd gaan praten."

Voor Van Rijthoven zit het grasseizoen er nog niet op, want over een week maakt hij nog zijn opwachting op het grastoernooi van Newport. Daar wordt hij vermoedelijk nog toegevoegd aan het hoofdtoernooi. De komende weken staat plaatsing voor de US Open op het spel. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint op 29 augustus.

Van Rijthoven, die op Wimbledon ruim 220.000 euro verdiende, staat virtueel in de top honderd: 99e.

LEES OOK: Sprookje Tim van Rijthoven eindigt in achtste finale Wimbledon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!