Nina Marie ontdekte de neusbeer in de boom: 'We moesten wel even googelen' - Omroep Brabant
Video

Nina Marie ontdekte de neusbeer in de boom: 'We moesten wel even googelen'

6 juli om 13:42 • Aangepast 7 juli om 10:59
nl
Wachten op privacy instellingen...
De 11-jarige Nina Marie wist niet wat ze meemaakte dinsdagavond. Samen met haar ouders was ze lekker aan het wandelen in Breda, toen ze plots een wel heel bijzonder diertje ontdekte in een boom. "Het leek wel een aapje."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Het rustige wandelingetje veranderde van het ene op het andere moment in een avond die Nina Marie niet snel zal vergeten. "We zagen ineens allerlei kraaien cirkelen. Wat zit daar nou, vroegen we ons af." In eerste instantie werd dat niet meteen duidelijk.

"We dachten eerst dat het misschien een aapje was", vertelt ze. "Maar toen deed hij zijn snuit omhoog. Nou, dat was een beestje, dat normaal écht niet in Nederland voorkomt. Toen zijn we maar wat gaan googelen. Zo kwamen we er achter dat het een soort beertje is."

"Misschien is 'ie weggelopen, maar ik ken hier in de buurt geen dierentuintje."

Waar het dier dan vandaan komt? "Misschien is 'ie weggelopen, maar ik ken hier in de buurt geen dierentuintje. Ik denk eigenlijk dat hij gedumpt is. Misschien kon iemand niet meer goed voor hem zorgen. Of ze moesten van hem af, omdat je zo'n dier niet meer thuis mag hebben."

De rode neusbeer zit woensdag nog altijd in de bomen aan de Wolfslaardreef. Medewerkers van de dierenambulance en de brandweer wisten hem niet te vangen. Dat proberen ze nu alsnog met een valkooi. Met bananen proberen ze het dier te lokken, maar dat wil vooralsnog niet echt lukken.

"Dit kan uren, maar ook dagen duren."

"Dit kan uren, maar ook dagen duren", vertelt Ralph Smit van dierenopvangcentrum Breda. "Pas als 'ie verzwakt is, zal hij een keer naar beneden komen. Of hij verkast 's nachts en we zien hem nooit meer. Het is echt koffiedik kijken. In de 21 jaar dat ik dit werk doe, heb ik nog nooit met een rode neusbeer te maken gehad."

LEES OOK: Rode neusbeer zit vast in de boom, kooi met bananen moet hem redden

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone