Buren zijn klaar met verwarde bewoner: 'Dit gaat een keer gruwelijk fout' - Omroep Brabant

Buren zijn klaar met verwarde bewoner: 'Dit gaat een keer gruwelijk fout'

7 juli om 16:29 • Aangepast 8 juli om 10:38
nl
Branden, vandalisme en diefstallen. Bewoners van een flat aan de Sint Jozefstraat in Boxtel zijn helemaal klaar met hun verwarde buurman. De man is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden nadat er brand was ontstaan op het balkon van zijn woning. En dit was niet de eerste keer, volgens buurtbewoners staat de politie wekelijks voor zijn deur. “Nu was ze er op tijd, de volgende keer is ze te laat en staat alles in de fik”, vertelt een geschrokken bewoonster.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De afgelopen twee weken hadden ze al zeker drie keer last van de man. Vrijdag werd hij van het dak gehaald en op 26 juni verstoorde de man het gala van het Jacob-Roelandslyceum.

"Dat gaat een keer gruwelijk fout. Die man moeten ze meenemen, zo kan het niet langer.”

Een buurvrouw die haar hondje aan het uitlaten was, trof woensdagavond de verwarde man voor haar deur aan. “Hij stond hier op straat te roepen dat er een gasbom is en dat hij ons zou beschermen. Ik durfde niet meer naar binnen. Het was echt heel angstaanjagend.”

Na een tijdje ging de man ervandoor om een paar uur later met allerlei spullen te gooien. “Hij stond te schreeuwen en gooide kleren en andere spullen naar beneden. Even later zagen buren dat het balkon in brand stond.”

De ladder van het balkon naar het dak (foto: Noël van Hooft).
De ladder van het balkon naar het dak (foto: Noël van Hooft).

En dat was niet de eerste keer. “Hij heeft een ladder op zijn balkon staan zodat hij het dak op kan en dan maakt hij daar een vuurtje. Dat gaat een keer gruwelijk fout. Die man moeten ze meenemen, zo kan het niet langer.”

“Mijn buurman wordt steeds gekker."

De buurvrouw van de verwarde man is er opvallend rustig onder. “Het gaat om een man van rond de vijftig”, begint de buurvrouw. “Hij leeft in een eigen wereld, hij heeft echt extreem goede hulp nodig.”

Volgens haar is het al de vierde keer in een maand tijd dat het onrustig is. “Als bewoners houden we een lijstje bij om hem weg te krijgen. Samen zijn we sterk en samen krijgen we hem weg.”

Stellig zegt ze: “Mijn buurman wordt steeds gekker. Het is klaar nu. Er zijn pakketjes en fietsen gestolen. Er wordt brand gesticht. Er lopen hier ongure types rond. Er is een hoop vandalisme en alles staat vol met rommel.” Bewoners hopen dat de woonstichting gaat ingrijpen, maar in het kantoortje tegenover het flatgebouw weten ze nog niet wat er gaat gebeuren.

“Het is echt niet fijn wonen, zo."

De buurtbewoonster met haar hondje heeft ondertussen de schrik nog altijd te pakken. “Het is echt niet fijn wonen, zo. Nu waren ze er op tijd, de volgende keer staat mijn huis in de brand. En dan sta ik op straat met mijn hondje en kan ik nergens heen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone