Overvallers azen op de Rolexen van John de Bever en Kees na tv-soap

7 juli 2022 om 19:19 • Aangepast 8 juli 2022 om 10:44
nl
Er is serieuze dreiging dat de Berlicumse zanger John de Bever en zijn man Kees Stevens van hun Rolex-horloges beroofd gaan worden. Het echtpaar kreeg woensdagavond bezoek van de politie. Het tweetal droeg de horloges in hun tv-programma, De Bevers. "Alle horloges gaan weg. Hier valt niets meer te halen", meldt Kees aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Als gevolg van de dreiging gaat John de Bever de komende tijd ook niet meer alleen naar optredens en andere gelegenheden toe. Het gaat om 'een paar Rolex-horloges van ongeveer 5000 euro', vertelt Kees, die nog altijd heel erg geschrokken is door het nieuws.

"Dan zit je daar en dan denk je: dit is niet echt. Dit is een film waar je in leeft."

Hij en John gingen woensdagavond naar bed toen er plots werd aangebeld. De recherche van de politie stond voor de deur. "Ze zeiden dat er een tip was binnengekomen en dat er serieuze dreiging is dat ze ons willen beroven van onze horloges. Dan zit je daar en dan denk je: dit is niet echt. Dit is een film waar je in leeft."

De dieven hebben de horloges waarschijnlijk gezien in de tv-serie van het stel, De Bevers. "Wij zijn in februari begonnen met opnames. Dat ging allemaal heel snel. We hebben nooit nagedacht over wat we wel en niet konden dragen. Je denkt dat je in dit land mooie horloges kunt dragen, maar het kan blijkbaar niet."

De horloges worden snel verkocht. "Daar zijn we heel resoluut in. We gaan geen risico's lopen", vertelt Kees. "De politie was er ook duidelijk in, trouwens. We kunnen ze simpelweg het beste niet meer omdoen, zeggen de agenten."

"We willen aangeven dat er niets meer te halen valt. De horloges zijn de deur uit."

Door met deze informatie naar buiten te komen probeert het stel overigens niet 'gewoon' om aandacht te vragen, zegt Kees. "Daar gaat het ons niet om. We hebben al een serie en krijgen aandacht genoeg. Nee, we richten ons hiermee op de daders. We willen aangeven dat er bij ons niets meer te halen valt. De horloges zijn de deur uit."

Bovendien hoopt Kees dat 'mensen hierdoor weten dat het dragen van mooie spullen niet meer kan'. "Dat wil ik met name tegen vrouwen zeggen: doe het niet meer, het dragen van die dure sieraden. Wij hebben de mazzel dat er niets gebeurd is. Maar als je straks echt gewoon een pistool tegen je hoofd krijgt of een klap in je nek, dan is dat toch verschrikkelijk?"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.