PSV opent aanval op Ajax en wil nog defensieve versterking - Omroep Brabant

PSV opent aanval op Ajax en wil nog defensieve versterking

8 juli om 18:52 • Aangepast 11 juli om 09:01
nl
Zeven spelers presenteerde PSV al en daar lijkt het voorlopig niet bij te blijven. Achterin willen de Eindhovenaren zich mogelijk nog versterken, al hangt dat ook af van de blessures van André Ramalho en Mauro Júnior. Verder is technisch directeur John de Jong tevreden over de huidige transferperiode.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Nee, rustig heeft John de Jong het niet na al zeven gepresenteerde aanwinsten. “Ik heb pas rust op 1 september” vertelt de technisch directeur tijdens het trainingskamp van de Eindhovense club. Toch kan hij al met een tevreden blik terugkijken op de transferperiode tot nu toe.

“De belangrijkste posities zijn ingevuld. We hadden als doel zo veel mogelijk aanwinsten voor het trainingskamp te presenteren. Dat is gelukt. Wij zijn tot nu toe tevreden.”

"Er zijn mogelijkheden om ons achterin nog te versterken."

Of daarmee de koek op is, kan hij niet zeggen. “Veel hangt af van hoe de blessuregevallen achterin zich ontwikkelen. Daarover weten we volgende week meer. We moeten ook niet spelers gaan stapelen. We hebben vier centrale verdedigers die alle vier in de basis kunnen staan. Maar er zijn mogelijkheden om ons achterin nog te versterken.”

Olivier Boscagli is het eerste halfjaar sowieso nog uitgeschakeld. Er is goede hoop dat André Ramalho en Mauro Júnior sneller aansluiten. Maar of dat voor de voorrondes van de Champions League is, kan de technisch directeur niet met zekerheid zeggen.

"Het is duidelijk dat ze niet een dag voor de voorrondes van de Champions League gaan vertrekken."

En dan is het natuurlijk nog de vraag of Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré blijven. "Dat is voor nu onze hoofdprioriteit. Het is goed dat zij deze week zijn aangesloten en ook kunnen voelen wat er binnen de selectie leeft. Ik heb ze geen deadline gesteld, maar het is duidelijk dat ze niet een dag voor de voorrondes van de Champions League gaan vertrekken."

Met Gakpo en Sangaré hoopt De Jong het gat met Ajax te dichten. "We willen het gat niet alleen verkleinen, we willen beter zijn dan Ajax."

De technisch directeur was verder positief over een mogelijke contractverlenging van Erick Gutiérrez. De Mexicaan heeft nog een eenjarig contract, maar John de Jong denkt dat ze eruit gaan komen.

"De komst van Wijnaldum is op dit moment niet realistisch."

Tot slot valt in Eindhoven steeds vaker de naam Georginho Wijnaldum. De oud-middenvelder van PSV zit op een zijspoor bij Paris Saint Germain. Maar zijn komst is totaal niet aan de orde. “Dat is niet realistisch. Wijnaldum is een geweldige voetballer die zeker naar het WK moet. Maar het is nu niet aan de orde. Ik heb ook geen contact met hem. Er zijn genoeg mensen binnen de club die hem kennen en met hem contact hebben”, vertelt De Jong.

LEES OOK: PSV blijft selectie versterken, nu door aanvaller Savio te huren

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone